CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mekke Anlaşması'na ilişkin İran'la çatışma endişesinin İran'ın açıklaması ve metnin Meclis'e gelmesiyle giderildiğini belirterek anlaşmaya 'evet' diyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, anlaşmaya dair eleştirileri olduğunu da söyledi.
19 Ekim Muhtarlar Günü'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak daha önce muhtarları hafife alanların kendilerini taklit etmeye başladığını söyledi. Erdoğan, "Düne kadar muhtar görünce yollarını değiştirenlerin, şimdilik seçim dönemleriyle sınırlı olsa bile Muhtarlar Buluşması düzenlemesini Türkiye'de milli iradenin güç kazanması, muhalefetin toplumla barışması noktasında kıymetli bir adım olarak görüyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "Muhtarlar Günü Buluşması" programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimi zaman dışarıdaki lobileriyle, kimi zaman ekonomik tetikçileriyle, kimi zaman da uluslararası basındaki maşalarıyla üzerimize gelecekler. Pençelerimizi sökmeye, iddialarımızdan vazgeçirmeye çalışacaklar. Allah'ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Sarı Yelekliler gösterilerindeki şiddeti sert dille kınadı; yağmacıların zararı tazmin etmesini, Cumhuriyeti devirmeye çalışanların hesap vermesini istedi. Hayat pahalılığı kaygılarını anladığını belirtti.
The Daily Telegraph Gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın, Kuzey Irak'taki PKK Sorunu Konusunda Askerlerin İstediği Geniş Operasyon Yerine Farklı Bir Yaklaşımı Benimseyebileceğini Öne Sürdü.
AKP'nin Seçimlerden Zaferle Çıkmasının Ardından, PKK Konusunda Bugüne Kadar Harekete Geçmeyen ABD'den Çok Farklı Bir Açıklama Geldi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 22 Temmuz Seçimlerinin Türkiye İçin Bir Dönüm Noktası Olacağını Belirterek, 'Türkiye'ye Sahip Çıkın Şeklinde Konuştu
Washington Post Gazetesi, Türban Tartışmasını ABD'deki Kürtaj Tartışmasına Benzetti. Gazetede Yayınlanan Bir Makalede, Türkiye'nin Laiklik Konusunda En Kararlı Ülkelerden Biri Olduğu Vurgulandı.
İngiliz The Observer Gazetesi, Türkiye'de Gerilimlerle İlgili 'Modernite ile Gelenek, İslamizm ile Laiklik, Demokrasi ile Baskı Arasında Sert Bir Mücadele Var. Bunun Etkisi Yıkıcı Olabilir' Dedi.
Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İlk Turunun Geçersiz Olduğuna Hükmetmesinin Ardından Türkiye, Bir Kez Daha Dünya Gündemine Oturdu. İşte Dünyadan Tepkiler:
İran Meclisi, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Görev Süresini Kısaltan, Kendi Süresini İse Uzatan Tasarıyı Onayladı.
Almanya Başbakanı Merkel'in, AB'nin 50. Yıldönümü Zirvesine Davet Etmediği Başbakan Erdoğan ile Hannover'de Yapacağı Görüşmede Türkiye'nin AB Sürecine Olan Bağlılığını Teyit Etmesi Bekleniyor.
Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Cumhurbaşkanlığı Oylamasında 184 Toplam Sayının Yeterli Olduğunu Belirterek, "Eğer Burada Bir Çelişki Ortaya Çıkarsa Türkiye'de Hukuk Var. Benim Bakış Açım 184'ün Yeterli Sayı Oluşudur" Dedi.