Tedavi amaçlı cilt bakımı uygulamalarında son zamanlar da dermaterapi ve kimyasal peeling uygulamalarının kişiler için yeni bir alternatif olduğunu sözlerine ekliyor.
Cilt bakımı; cilt temizliği ve cildin uygun bir şekilde nemlendirilmesi ile başlıyor. Her yaş grubunun kullanması gereken güneş kremleri ve 30 yaş üstü bayanların göz ve ağız çevresindeki kırışıklıkları önlemek için gerekli olan anti aging kremleri cilt bakımında gerekli olan diğer uygulamalar olarak yer alıyor.
Leke İzleri
Kimyasal Peeling ve Dermaterapi uygulamaları; leke izleri, akne tedavisi ve kırışık gidermede anti aging amaçlı kullanılıyor. Hastalara hangi tedavinin uygulanması gerektiğini hastanın çalışma şartları, konforu, tedaviden beklenti ve işlemin maliyetine göre karar verdiklerini söyleyen Eraslan konuyu bir örnekle açıklıyor. "Leke tedavisi için uygulamaya başvuran bir hastanın öncelikle muayenesi yapılır daha sonra leke tipine karar verilmesi gerekir. Lekenin gebelik lekesi, akne lekesi, yaşlılık lekesi gibi birçok çeşidi bulunduğu için bazı türlerinde kimyasal peeling etkili olmayacağı düşünülür ve hastaya dermaterapi önerilir. Eğer hasta genç ve güneş kremini düzenli olarak kullanan biri ise kimyasal peeling uygulanabilir."
Eraslan; dermaterapi için, yeni bir cilt bakımı uygulaması ve çok daha etkili diyor ve ekliyor "Dermaterapi uygulamasında roller adı verilen üzerinde 192 tane farklı mikro iğne bulunan tıbbi bir cihaz kullanılır. Bu roller kişiye özeldir ve kişinin yüzünde yıldız şeklinde gezindirdikten sonra iğnelerin yardımıyla açılan mikrokanallara 15-20 dakikalık süre içersinde kök hücre ekstreleri ve büyüme faktörü gibi ürünlerle hastanın yüzüne bakım yapılır." Tüm yüz ve saç için geçerli olan uygulama da; kişi işlem sonrasında kızarıklık ya da yanma hissetmeden günlük hayatına devam ediyor. Dermaterapinin yazında rahatlıkla uygulandığını belirten Eraslan, saç için gelen kişilere haftada bir, cilt için gelen kişilere ise tedaviyi ayda bir uyguladıklarını söylüyor. 5 seans uygulanan dermaterapi, 2.inci seanstan sonra gözle görülür bir şekilde etkisini gösteriyor.
Kimyasal Peeling;
Meyve asitleri denen glokolik asitlerle uygulanıyor. Sivilce oluşumunu ya da sivilcelerin iz bırakmadan geçmesini sağlıyor. Ciltte hassasiyeti arttırdığı için yaz aylarında uygulanması çok fazla tercih edilmiyor. Akne tedavisi gören gençlere de rahatlıkla uygulanıyor. Eraslan, 30-40 dakika süren kimyasal peeling işlemine önce cildin makyaj ve kirden arındırılması ile başladıklarını ve daha sonra hastanın yüzüne belli bir glokolik asit uygulanıp devamında da hastanın yüzünü temizlediklerini söylüyor. Hastaya uygun bir nemlendirici ve güneş kremi uygulanarak işlem sonlandırılıyor.
Dermaterapi ve kimyasal peeling uygulamalarının uzman doktor tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Eraslan, yanlış uygulamanın hasta da lezyonları iyileştirmek yerine daha fazla iz ve leke bırakabileceğini belirtiyor.
Son Dakika › Kadın › Cilt Bakımı Nemlendirme ile Başlar! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?