Kadınlar Neden Sevişir? - Son Dakika
Kadın

Kadınlar Neden Sevişir?

Kadınlar Neden Sevişir?

Seks bir erkeği elde etmek ve acil durumlarda başka bir erkekle değiştirebilmek için kadının sahip olduğu en önemli araç.

02.11.2012 13:01  Güncelleme: 13:44

Kim ki iyi bir baştan çıkarıcı, o en güzel, sağlıklı çocukların sahibi ve evrimsel olarak kazananların sınıfında oluyor. Bu nedenle evrimsel psikologlar "kadının cinsel başarısı, kendilik değeri ve genel olarak kendine değer vermesi arasında yakın bir ilişki" olduğunu söylüyorlar.

Böyle bakıldığında terkedilmenin bir kadın için ne kadar yıkıcı bir yaşantı olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil. Terkedilme yalnızca kendilik değerini değil, "pazar değeri"ni de düşürüyor çünkü. Terkedilen bir kadın çok da kıymetli olmasa gerek. ve böyle bir durumda seks en uygun telafi aracı olarak yeniden devreye giriyor. Bunu narsizm batağına saplanmış ünlülerin hayatında da kolayca görebiliriz. Yine Hollywood starlarından biri ünlü sevgilisi tarafından terkedildiğinde acısıyla nasıl başa çıktığını şöyle ifade ediyordu: "Onun bütün arkadaşlarıyla yattım."

Bunun adı tabii ki intikam. Aldatan sonradan da olsa boynuzlanarak komik duruma düşürülür. Aslında bunun altında başka bir şey daha yatar: Kaybolan itibarın geri kazanılması. Böylece ne kadar dayanılmaz bir cazibesi olduğu ve onun gibi bir kadını terkeden erkeğin ne kadar aptal olması gerektiği kanıtlanmış olur cümle aleme.

Kadın böylece hemcinsleri arasındaki yarışmada da yerini korumuş olur. Bu yarışmanın ne kadar vahşi olabileceğinin, bireyin bu yarışı ne kadar içselleştirebileceğinin tipik bir örneğini 19 yaşında genç bir kadın sunuyor: "Onunla sevişirken ne kadar mutlu olduğumu düşünürken birden şunun ayırdına da vardım: öbür kızdan daha iyiyim."

Rakiplerden birini altetmenin nasıl bir güven duygusu verdiğini şöyle anlatıyor en iyi kız arkadaşının sevgilisine kur yapan 27 yaşında bir kadın: "Ondan daha iyi olduğum duygusunu bir zafer kazanmışım gibi yaşadım." Kadınlar erkeklerden daha az yarışmacı değiller. "Kız arkadaşımla gece çıktığımızda hep soluk soluğa bir yarış içinde gibiyiz. Bardaki yakışıklıyı kim kapacak?"

Kadınlar sözü edilen araştırmada, eşcinsel bir erkeği yatağa sürüklediklerinde ya da kendilerine kötü de davranmış olsa çekici bir erkekle birlikte olduklarında nasıl gururlandıklarını anlatıyorlar.

32 yaşında bir kadın "Bu kadar başarılı ve çekici bir erkeğin benimle sevişmek istemesi harika birşeydi." diyor. Bunun dinamiği çok basit aslında. Cinsel başarı kendine güveni arttırır bu da kadını daha da çekici yapar. Peki eğer seks kadın için, yaşamın her alanında kullanılabilir birşeyse, kendilik değeri bu kadar çok cinsel başarıya bağlı olabiliyorsa ve bu başarı başka başarıları da beraberinde getiriyorsa, bunu "başaran" bütün kadınlar neden isimlerine bir zarar gelmeden, Carla Bruni gibi en tepeye çıkamıyorlar? Cinsel yaramazlıklar neden yalnızca erkeklerin şöhretlerine olumlu katkıda bulunuyor?

Kadını farkında olmadan aşağılayan çifte standart devreye giriyor burada çünkü. çok sayıda erkekle birlikte olmuş bir kadın, uzun süreli bir birliktelik düşünen erkekler için çekiciliklerini yitiriveriyor. ya bir de başka bir erkeğin çocuğuysa karnındaki? Evrimsel olarak bakıldığında erkek için tam bir intihar bu.

Ama kadınların bu muameleyi görmesinde bütün suç erkeklerin değil. Başka bir araştırmada gösterilmiş ki, kadınlar erkeklerden daha acımasızca çok erkekle birlikte olan hemcinslerini dışlıyorlar. çünkü onları kendi huzurlu birliktelikleri için bir tehlike olarak görüyorlar. Bu korkuyu itiraf etmektense ahlaki savunmalar geliştirmek çok daha kolay.

Cinsellik silahını nasıl kullandıkları kadından kadına değişiyor ama, son tahlilde farkında olarak ya da olmayarak, baştan çıkarma güçlerini iktidarı elde etmek için daima kullanıyor kadınlar. çünkü sözü edilen araştırmayı yapan Prof. Buss'un da dediği gibi: "Her kadın cinsellik yarışını kazanmış bir annenin (kadının) çocuğudur."

Cinsiyetler arasındaki sonsuz savaşın gerçek kahramanları ve galipleri kadınlardır.Psikiyatrist Psikoterapist

Alper Hasanoğlu

http://www.alperhasanoglu.com/index.html

I Kadınlar neden sevişir?

II Kadınlar neden sevişir?

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Kadınlar Neden Sevişir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement