Ödem Söktürücü Bitkisel Çaylar - Son Dakika
Kadın

Ödem Söktürücü Bitkisel Çaylar

Ödem Söktürücü Bitkisel Çaylar

Vücudunuzda meydana gelen ödemden, ilaçlara bağlı kalmadan bitkisel çaylar sayesinde de kurtulabilirsiniz.

28.03.2012 17:00  Güncelleme: 10:23

Böbrek, karaciğer, kalp ve damar hastalıklarının belirtisi olarak da bilinen ödem, özellikle kadınlarda sıkça görülen vücutta sıvı birikimi olarak tanımlanıyor. Elbette böyle bir probleminiz varsa öncelikle doktorunuza danışmalı ve gerekli tahlilleri yaptırmalısınız. Eğer ödemin nedeni ciddi bir hastalık değilse, sizin için derlediğimiz ödem söktürücü bitkisel çay tarifleri sayesinde bu problemden kurtulabilirsiniz!

Lahana çayı

Bu çayı hazırlamak için, birer tutam mısır püskülü ve ısırgan otuna, 10'ar tane maydanoz ve kiraz sapına, üç tane defneyaprağına ve yarım su bardağı ince kıyılmış beyaz lahanaya ihtiyacınız var. Bütün malzemeleri bir litre suya karıştırıp ortalama beş dakika kadar kaynattıktan sonra soğumaya alın. Soğuduktan sonra gün içinde hazırladığınız çayı tüketecek şekilde bu karışımı için. İlk etapta en fazla dört gün uygulayabileceğiniz bu bitkisel çay kürü, ihtiyaç halinde daha sonra tekrar uygulanabilir.

Kiraz sapı çayı

Kiraz sapının ödem söktürme konusunda oldukça faydalı olduğu biliniyor. İşte bu sebeple uzmanlar her gün iki üç bardak kiraz sapı çayı içmenizi öneriyor. Bir bardak kaynar suyun içine bir tutam kiraz sapı ekleyin. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin ve afiyetle için.

Ender Saraç'tan ödem söktürücü çay tarifi

Bir kabın içine yarım litre su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya birer tutam mısır püskülü, kiraz sapı, yarım tatlı kaşığı iri yapraklı yeşil çay, iki adet tane karanfil ve beş dal da maydanoz ekleyin. Dört dakika kadar kaynattıktan sonra ılımasını bekleyip için. Bu çayın fazla soğuk içilmemesi gerektiği gibi, tüketim için en iyi zamanlar sabah kalkınca, kahvaltıdan önce veya akşamüzeri saatleri.

Enginar yaprağı çayı

Vücudunuzdaki ödemden kurtulmak için bir bardak kaynar suyun içine dört beş gram kadar enginar yaprağı atabilir, 10 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra bu karışımı içebilirsiniz.

Biberiye çayı

Yine enginar yaprağı kullanarak hazırlayabileceğiniz bir diğer ödem söktürücü bitki çayı ise biberiye çayı. Bu çay için, bir litre suyun içine, bir tutam biberiye, altı enginar yaprağı ve yarım limonun suyu ekleyip hafif ısınana kadar bekleyin. Daha sonra ağzını kapatın ve iki saat kadar demlenmeye bırakın. Vücudunuzda biriken ödemden kurtulmanızı sağlayacak olan bu karışımı günde en az üç bardak içmelisiniz.

Mısır püskülü çayı

Mısır püskülü karışık hazırlanan ödem söktürücü birçok çayın içinde kullanıldığı gibi tek başına kullanıldığında da aynı etkiyi gösteriyor. Bunun için bir tutam mısır püskülünü bir bardak kaynar suyun içine atıp, biraz demlemesini beklemeniz yeterli. Bu kürü günde iki üç sefer uygulayabilirsiniz.

Dulavratotu çayı

ödemden kurtulmak için deneyebileceğiniz bir diğer yol da, dulavratotu çayı. Yarım litre suyun içine bir tutam kadar kurutulmuş dulavratotu atıp, 15 dakika kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra beş dakika kadar çayınız demlensin. Demlendikten sonra dulavratotu çayınızı afiyetle içebilirsiniz.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Ödem Söktürücü Bitkisel Çaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement