Rezene Çayı Nasıl Demlenir? - Son Dakika
Kadın

Rezene Çayı Nasıl Demlenir?

Rezene Çayı Nasıl Demlenir?

Rezene çayı nasıl demlenir sorusunun cevabı oldukça basittir. Rezene çayı demlerken bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde rezene çayının faydalarından istediğiniz şekilde yararlanamazsınız. Rezene çayının nasıl demlendiğini bilmiyorsanız ve rezene çayı nasıl demlenir diyorsanız işte sorunuzun cevabı…

06.03.2018 16:00

Rezene çayı nasıl demlenir sorusunun cevabını merak edenler, rezenenin faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek isteyen kişilerdir. Çünkü rezene çayının nasıl demlendiğini bilemezseniz, faydalarından istediğiniz şekilde yararlanamazsınız. Rezene çayının faydalarını muhtemelen duymuşsunuzdur. Sindirim sistemi  sorunları ya da irritabl bağırsak sendromu olanlar için yemekten sonra bir fincan içmek çok etkili bir çözümdür. Üstelik rezene çayının göz ardı edilemeyecek kadar faydası bulunmaktadır.  Rezene çayı ayrıca lezzetlidir. Rezene çayı içerisinde bir anason çeşnisi vardır ve aromatik bir yapıya sahiptir.

Rezenin temel özelliklerinden kısaca bahsettiğimize göre, rezene çayı nasıl demlenir sorusunun cevabını açıklayabiliriz. İşte adım adım rezene çayı nasıl demlenir sorusunun cevapları…

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Malzemeler:

2 çay kaşığı rezene tohumu

1 su bardağı su

1 çay kaşığı bal

Rezene çayı nasıl demlenir?

1. adım:

Çay hazırlamada kullanılacak rezene tohumlarını doğru miktarda ölçmeniz gerekir. Genellikle bir su bardağı su içerisine 2 çay kaşığı rezene tohumu kullanılması önerilmektedir. Rezene tohumlarının içerisinde çok sağlıklı ve aşırı besleyici yağlar bulunmaktadır.

2. adım:

Rezeneyi tohum olarak kullanacaksanız içerisindeki doğal yağları serbest bırakmak için tohumları ezmeniz gerekir. Tohumları bir havanda veya cam bir şişenin dibiyle ezebilirsiniz.

3. adım:

Ocağınızın  üzerine yanmaz yapışmaz bir kap koyarak içerisine 1 su bardağı su ilave edin ve ocağın altını orta ateşte yakın.  Su kaynama noktasına geldiğinde içerisine ezmiş olduğunuz rezene tohumlarını ilave edin. Daha sonra ocağın altını kısın ve 2- 3 dk bu şekilde kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Harlı ateşte kaynayan rezene çayı içerisindeki tüm yararlı yağları ve vitaminleri kaybedecektir.

4. adım:

Rezeni çayını 5 dk demlendirdikten sonra içilmesi gerekir. Çayın ne çok sıcak ne de çok soğuk olmasına dikkat etmeniz gerekir. Tatlandırmak için içerisine vermiş olduğumuz ölçülerdeki balı ilave edebilirsiniz.

5. adım:

Rezene çayı çok soğuk olursa içerisinde yer alan yararlı mineraller ve yağlar kaybolacaktır. Bu nedenden dolayı rezene çayının ne çok kaynar ne de çok soğuk olarak tüketilmemesi gerekir. Ağzınızı yakmayacak ısıda rezene çayı faydalarından yararlanabilmeniz için oldukça idealdir.

Rezene çayı, gebelik komplikasyonları riskini artırabilecek bileşikler içerdiği için hamile ve hamile adayları  için tavsiye edilmez. Rezene çayı içen kişi dikkatli olmalıdır.  Herhangi bir ilaç kullanıyorsa veya kronik bir hastalığa sahipse muhakkak bir uzmana danışarak kullanmalıdır.

Rezene çayının faydaları

Rezene çayı bebeklere verilebilecek kadar hafiftir ve özellikle kalınbağırsak sancılarına iyi gelir. Kasları yumuşatan ve spazmlara iyi gelen rezene gaz ve şişkinliği azaltır. Midesi bulananlar ve karın ağrısı çekenlerin kullanması uygundur.

Rezene çayı östrojenin etkilerini artırır. Bu nedenle adet öncesi sendromu, süt azlığı, menopoz belirtileri ve düşük libido gibi sorunlarda kullanılır. Rahimdeki kasları gevşettiği için adet sancıları içinde önerilmektedir.

Ağrıyan gözlere uygulanan rezene çayı da oldukça etkili bir alternatif tedavi yöntemidir. Çay soğuduktan sonra pamuk bir ped yardımıyla gözünüzün üzerinde 10 dakika kadar bekletirseniz ağrı azalacaktır.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Rezene Çayı Nasıl Demlenir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement