14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Bu yıl 14'üncüsü "Şehirde müzik var" temasıyla düzenlenecek Antalya Piyano Festivali, yarın Fazıl Say'ın konseriyle başlayacak.

07.11.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 14'üncüsü "Şehirde müzik var" temasıyla düzenlenecek Antalya Piyano Festivali, yarın Fazıl Say'ın konseriyle başlayacak.

Festival öncesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Festival Sanat Yönetmeni Fazıl Say ve sponsorların katılımıyla Antalya Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Say, toplantıda yaptığı konuşmada, yarın akşamki konserle başlayacak festivalin 14 yıldır devam ettiğini, bu sürenin çok önemli olduğunu söyledi.

Antalya'da müzik dolu güzel bir ayın geçmesini temenni eden Say, "Anadolu'muzun başka yerlerinde de bu tür festivaller olsa çok daha mutlu olurdum" dedi.

Toplantıda, "Daha önce babanız 'Ahmet Say'ın oğlu' olarak anılırdınız, şimdi ise babanız, 'Fazıl Say'ın babası' olarak tanıtılıyor. Oysaki biz babanızı sizden daha önce tanıyoruz? Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu Fazıl Say, "Evet, önce ben babamın oğlu olarak gösterilirdim, şimdi babam Fazıl Say'ın babası oluyor. Sanırım bu işler böyle oluyor" şeklinde cevapladı.

Anne ve babalara çocuklarını sanat eğitimi almaları konusunda teşvik etmelerini öneren Say, çocukların sanatçı olmasa bile hobi olarak sanatla uğraşmaları gerektiğini, sanatın hayatlarına çok büyük katkısı olacağını söyledi.

Say, toplantıda festival konusu dışında soru almayacağını kaydetti.

- Festival için bestelenen eserin dünya prömiyeri yapılacak

Mustafa Akaydın da festivalin sanat kalitesiyle zengin içeriğiyle her yıl binlerce sanatseveri Antalya'da buluşturduğunu belirtti. Antalya'nın sadece bir turizm şehri değil, sanat şehri olduğunu dile getiren Akaydın, festivalin de sadece Türkiye'de değil, dünyanın sayılı festivalleri arasında yer aldığını kaydetti.

Türkiye'de sanatın kalesinin İstanbul olarak nitelendirildiğini ifade eden Akaydın, "Antalya'da bir klasik müzik festivalinin 14 yıldır muhteşem bir gelişmeyle yolunu devam etmesi büyük bir anlam taşıyor" dedi.

Festivalin Antalya halkı tarafından da benimsendiğini anlatan Akaydın, festival boyunca farklı yerlerde konserler düzenleneceğini, şehrin bazı noktalarına piyano yerleştirileceğini kaydetti.

Festivalin programı hakkında bilgi veren Akaydın, "Festival için özel sipariş üzerine Muhiddin Dürrüoğlu tarafından bestelenen 'Anadolu'dan Sahneler' adlı eserin dünya prömiyeri 22 Kasım'da yapılacak. Festivalde Fazıl Say'ın 'Water' isimli piyano konçertosu ve Michel Camilo'nun 'Piyano Konçertosu No:1' adlı eser de Türkiye'de ilk kez seslendirilecek" diye konuştu.

Antalya Kültür Merkezi'nde yarın saat 20.00'de Fazıl Say tarafından verilecek konserle başlayacak festival, 30 Kasım'a kadar farklı eserlerle devam edecek. Festival kapsamında 9 Kasım'da Manavgat'ta, 13 Kasım'da Kepez'de ve 15 Kasım'da Akdeniz Üniversitesinde halk konserleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement