"39 Basamak", Konya'da Perde Açıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

"39 Basamak", Konya'da Perde Açıyor

"39 Basamak", Konya\'da Perde Açıyor

KDT, "39 Basamak" oyunuyla yarın sanatseverlerin karşısına çıkacak

27.11.2013 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), 2013-2014 sezonunun üçüncü oyunu "39 Basamak" ile yarın seyirci karşısına çıkıyor.

KDT Müdürü Alpay Aksum, tiyatroda düzenlediği basın toplantısında, John Buchan ve Alfred Hitchcock'un yazdığı, Nafiz Sami Gürcüali'nin yönettiği oyunun dekorunun Emre Satı'ya, kostümün Fatma Görgü Sarıkurt'a, ışığın Osman Uzgören, koreografinin ise Banu Demir'e ait olduğunu söyledi.

Oyunun başrollerinde Yiğit Gümüşada, Ebru Erbaş, Ferdi Dalkılıç, Yaşar Özboz ve Ahmet Çökmez'in yer aldığını belirten Aksum, "İnşallah oyunumuz bol seyirciyle buluşacaktır. Performansa ve bedene dayalı bir oyunumuz, yaklaşık 1 saat 50 dakika... Tiyatrolar içerisinde bu oyunla iddialıyız. Hareketin hiç durmadığı bu oyunda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Oyunun yönetmeni ve Kosova Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Nafiz Sami Gürcüali ise gurur verici bir oyunda görev aldığını ifade etti.

"39 Basamak"ta güzel bir aşk hikayesinin, mizah eşliğinde sunulduğunu anlatan Gürcüali, oyuna ilişkin şunları söyledi:

"1935 Ağustosu, Richard Hannay, can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Richard, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella ile tanışır. Kadının bir gizli ajan olduğunu ve çok gizli bir görev için İskoçya'ya ulaşması gerektiğini öğrenir. Ancak kadının peşinde olan iki adam buna izin vermeyecektir. Böylelikle kahramanımız Richard istemeden de olsa kendisini '39 Basamak' isimli gizli görevin içinde bulur. ve kovalamaca başlar." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat '39 Basamak', Konya'da Perde Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement