Akbank 10. Kısa Film Festivali Jüri Üyeleri Belli Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Akbank 10. Kısa Film Festivali Jüri Üyeleri Belli Oldu

Akbank 10. Kısa Film Festivali Jüri Üyeleri Belli Oldu

Kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan Akbank 10. Kısa Film Festivalinin jüri üyeleri belli oldu.

09.12.2013 11:21

Yeni fikirleri desteklemeyi ve genç sinemacılara kendilerini gösterme olanağı sağlayarak, kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan Akbank 10. Kısa Film Festivali'nin, jüri üyeleri belli oldu.

Akbank Sanat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre; 10-20 Mart 2014'te gerçekleştirilecek festivalin ön eleme jürisinde, yönetmen Mehmet Güleryüz, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayşegül Selenga Taşkent ve Yönetmen Selim Evci yer alıyor.

Festivalin "kurmaca" kategorisi jüri üyeleri, yönetmen Reis Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, yönetmen İlksen Başarır, yapımcı Serkan Çakarer ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'dan, "belgesel" kategorisi jüri üyeleri yönetmen Savaş Güvezne, belgesel sinemacı ve yapım yönetmeni Nalan Sakızlı, oyuncu Serkan Ercan, ressam Su Yücel ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'dan oluşuyor.

"Canlandırma" kategorisi jürisi, ressam Meral Erez, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Güven Çatak, yönetmen Mehmet Kurtuluş, tasarımcı Emre Senan ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'yı içeriyor.

Jüri kurulları tarafından "kurmaca", "belgesel" ve "canlandırma" kategorisi olmak üzere üç farklı kategoride belirlenecek festivalin en iyi filmleri 20 Mart 2014'te düzenlenecek ödül gecesinde açıklanacak ve Akbank Sanat tarafından 8 bin lira ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılan filmler, "Festival Kısaları" bölümünde izleyicilerle buluşacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Akbank 10. Kısa Film Festivali Jüri Üyeleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement