Ankara'da 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Eylül Ayında Yapılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara'da 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Eylül Ayında Yapılacak

Ankara\'da 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Eylül Ayında Yapılacak

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, eylül ayında 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali düzenlenecek. Çubuk'un coğrafi işaretli ürünü olan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın en büyük turşusu olarak bilinen salatalığın hasadına başlandı. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, salatalık tarlasını ziyaret ederek üreticilerden bilgi aldı. Festivalin hazırlıklarına başlandığını belirten Demirbaş, tüm vatandaşları festivale davet etti. Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli de çiftçilere bereketli bir hasat yılı temennisinde bulundu.

04.08.2023 16:18

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, eylül ayında 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali yapılacak.

Çubuk'un coğrafi işaretli ürünü ve 2018'de 1,5 tonluk kavanoza kurularak "dünyanın en büyük turşusu" sıfatıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren salatalığın hasadına başlandı.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Kızılöz Mahallesi'nde salatalık tarlasını ziyaret ederek, üreticilerden bilgi aldı.

İlçede salatalığın hasadının güzel geçtiğini belirten Demirbaş, turşu kurulmaya başlandığını söyledi.

Demirbaş, salatalığın ilçede büyük alanlara ekildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Son bir haftadır havaların ısınmasıyla yeni ürünler çıkmaya başladı. Salatalıklarımızın aroması, tadı, özelliği bambaşka. Bu sene 16'ncısını düzenleyeceğimiz Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'mizin hazırlıklarına başladık. 7-10 Eylül tarihleri arasında festivalimizi yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyoruz."

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli de çiftçilere bereketli bir hasat yılı temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara'da 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Eylül Ayında Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement