Aspendos'ta Zorba Rüzgarı Esti - Son Dakika
Kültür Sanat

Aspendos'ta Zorba Rüzgarı Esti

Aspendos\'ta Zorba Rüzgarı Esti

Mikis Theodorakis'in eşsiz müzikleriyle bale sahneye taşınan "Zorba" ; Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluştu.

05.07.2012 08:47

Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Bale sanatçılarının ortak prodüksiyonu ile sahneye konulan eserde "Zorba" karakterini 52 yaşındaki efsane bale sanatçısı Irek Mukhamedov canlandırdı. 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında gerçekleşen"Zorba" gecesine izleyiciler de yoğun ilgi gösterdi. Eserin bitiminde selama çıkan sanatçılar sahnede alkış eşliğinde sirtaki yaptılar. Gecede orkestrayı yöneten şef Vladamir Lungu ise izleyicilere selam verdikten sonra sirtaki yapan dansçılara eşlik edince sahnede oldukça keyifli anlar yaşandı. Festivalin en güzel final sahnelerinden birinin yaşandığı gecede sanatçılar başarılı performanslarıyla dikkat çekti.

Efsane dansçı Irek Mukhamedov sahnedeydi

Samsun ve Mersin Devlet Opera ve Baleleri'nin dansçılarının yanı sıra orkestra ve koro sanatçılarının da yer aldığı gecede; Barış Erhan John" , Nazmiye Khozashvili " Marina", Boğaçhan Bozcaada " Manolioes" ve Arzu Kaya "Madam Hortan karakteriyle dans etti. Librettosu ve koreografisi Lorca Massine'ye ait olan eseri Anna Krzyskow sahneye koydu. Dekor tasarım A. Seyhan Atamer, kostüm tasarım Aydan Çınar, ışık tasarım D.Tarı Deniz imzasını taşırken, eserin koro şefi ise Serhat Kaya .

Festivalin ilk yarısı bitti

Bu yıl iki aşamalı olarak düzenlenecek olan Aspendos Opera ve Bale Fetsivali'nin ilk yarısı da Zorba balesi ile tamamlanmış oldu. 3 Eylül'de Çin Pekin Operası'nın sahneleyeceği Madam Butterfly ile ikinci yarısı başlayacak olan festivalde ; festivalin ev sahibi olan Antalya Devlet Opera ve Balesi 6 Eylül'de Lucia Di Lammermoor'u sahneleyecek. Hemen ardından Devlet Opera ve Bale Toplulukları 10 Eylül'de Kuğu Gölü balesi ile izleyicilerin karşısında olacak. Festival kapanışı ise 15 Eylül'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Tannhauser operası ile olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Aspendos'ta Zorba Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement