Yarasa Opereti, 28 Aralıkta Ankara'da Perde Açacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Yarasa Opereti, 28 Aralıkta Ankara'da Perde Açacak

Yarasa Opereti, 28 Aralıkta Ankara\'da Perde Açacak

Uzun bir zamandır başkentte sahnelenmeyen Johann Strauss'un Yarasa Opereti, Ankaralı seyirciler için ilk kez 28 Aralıkta perde açacak.

26.12.2013 10:55  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun bir zamandır başkentte sahnelenmeyen Johann Strauss'un "Yarasa Opereti", Ankaralı seyirciler için ilk kez 28 Aralık'ta perde açacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 29 Aralık'ta "Yeni Yıl Konseri" ile Arena'da sanatseverlerin karşısına çıkacak. Solistliğini Swingle Singers grubunun yapacağı konseri, şef Rengim Gökmen yönetecek.

Devlet Tiyatroları yerleşik sahnelerinde 10 oyunla, Devlet Opera ve Balesi ise 3 eserle sanatseverleri selamlayacak.

Başkentte bu hafta gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro

Akün Sahnesi :

Dün perde açan "Son Çıkan Işığı Söndürsün", hafta boyunca temsil verecek. Yıldırım Keskin'in yazdığı, Tanju Aytar'ın sahneye koyduğu eserde, dekor tasarımı Murat Gülmez, giysi tasarımı Ceren Karahan imzası taşıyor. "Zamanın sildiği insanlar, parçalanmış hayatlar, kararan umutlar, son çırpınışlar... Size uzak görünüyor değil mi? 'Aslında bu, sizin hikayeniz" ifadesiyle tanıtılan eserde, Vedat Özkök, Ebru Nil Aydın, Derya Keyf, Özgür Keçecim, Orkun Gülşen, Tansu Aytar, Şahnur Dedeoğlu Tulloch, Rabia Başaran, Betül Tirben, Duygu Yıldız ve Volkan Ulusoy rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

Ergun Uçucu'nun yazıp yönettiği "En Son O Gitti", tüm hafta seyirciyle buluşacak. Daha doğmadan birbirlerine gönül veren Kiraz ile Mestan'ın hikayesini konu eden oyunda, hem destan hem masal unsurlarına yer veriliyor.

Büyük Tiyatro:

Turgay Nar'ın kaleme aldığı, Kemal Başar'ın yönettiği "Tepegöz", 29 Aralık'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Oğuzların Orta Asya'dan  Anadolu'ya göçünden hareketle yaşananları anlatan eserde dekor ve giysi tasarımı Mihai Constantin Ranin, ışık tasarımı Yakup Çartık ve müzikler Can Atilla imzası taşıyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

"Çalıkuşu", bugün, yarın, 28 ve 29 Aralık'ta izlenebilecek. Reşat Nuri Güntekin'in kaleminden Necati Cumalı'nın oyunlaştırdığı ve Halil Akarsu'nun sahneye taşıdığı oyunda, öğretmen Feride'nin yaşadıkları anlatılıyor.

Çocuk müzikali "Narnia Günlükleri", 7-17 yaş tiyatro severler için 28 Aralık'ta sahnelenecek. Aynı adlı filmden tiyatroya uyarlanan eserin yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu üstleniyor. Sihirli ülke Narnia'da kötü kalpli cadı ile iyilerin mücadelesi masalsı unsurlarla anlatılıyor.

Küçük Tiyatro:

Umuda yolculuğu anlatan "Nereye", hafta boyunca izlenebilecek. Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in sahneye koyduğu eserde, dünyanın farklı yerlerinde yaşanan iç savaşlardan, açlıktan, öteki olmaktan, acıdan ve ölümden kaçan mültecilerin dramı yansıtılıyor.

Oda Tiyatrosu:

"Hüzzam", tüm hafta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın sahneye taşıdığı ve Meral Üner'in rol aldığı oyunda toplumsal değişimin ve zamanın sorgulaması yapılıyor.

Stüdyo Sahne:

"Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", Savaş Dinçel'in kaleminden Murat Çidamlı'nın yönetimiyle yarın ve 29 Aralık'ta başkentli  tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Erdinç Doğan'ın rol aldığı tek kişilik oyununda, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçki sunuluyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Dün gerçekleştirilen prömiyerle seyirciyi selamlayan "Bernarda Alba'nın Evi", hafta boyunca izlenebilecek. Fredico Gorcia Lorca'nın kaleme aldığı, Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü üstlendiği eser, 1936 yılında İspanya iç savaşı dönemi öncesinde, toplumda yaşanan kaosun bir eve yansımasını ve İspanyol köyündeki töreyi konu ediniyor. Eserde Aysel Çakar Kara, Serpil Gül, Mehtap Öztepe, Miraç Eronat Erbil, Şeyda Akova Balcıoğlu, Sükun Işıtan, Eda Yılmaz Yener, Ayşe Şivekar Sungur, İpek Atagün Gezener, Okan İrkören, Nalan Erkovan Uzun ve Neslihan Derya Demirel'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosu sahne alıyor.

Şinasi Sahnesi:

Neil Simon'un kaleminden Cemil Büyükutku'nun çevirisiyle Sinan Pekinton'un sahneye taşıdığı "Aklımdaki Kadınlar", hafta boyunca sahnelenecek. İlişkilerinde problem yaşayan takıntılı bir yazarın, gerçek yaşamında bulamadığı dengeyi hayal dünyasında, hayatındaki kadınlarla kurma ve yönetme çabasının işlendiği eserde, Levent Şenbay, Zeynep Ekin Öner, Ekin Tunçay Turan, Alev Buharalı, Pınar Gün, Dilara Keyf Günüç, Özge Mirzalı, Zeynep Bostancı performans sergiliyor.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi: "Yarasa" opereti, Ankaralı seyircilerle ilk kez 28 Aralık'ta buluşmasının ardından 30 Aralık'ta da izlenebilecek. Murat Atak'ın rejisörlüğünü yaptığı eserde, orkestra şefliğini Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen ve Sunay Muratov üstleniyor. Dekor Adnan Öngün, kostüm Nursun Ünlü imzası taşıyan eserde, koreografiyi Nilgün Bilsel Demireller yapıyor. Johann Strauss'un 3 perdelik eseri komik ögeler içeren librettosunun yanı sıra müzikleriyle de dikkati çekiyor. Esere başkemancı Erkin Onay da eşlik ediyor.

Operet Sahnesi: Uzeyir Hacıbeyli'nin 100 yılı geride bırakan "Arşın Mal Alan" müzikal komedisi, 29 Aralık'ta seyredilebilecek.

Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali "Bremen Mızıkacıları", 29 Aralık'ta sahne alacak. Yaşlandıkları, eskisi gibi iş yapamadıkları için kendilerini işe yaramaz olarak gören, horlanan ve bu yüzden evlerini terk eden Düldül, Karabaş, İbikli ve Mırnav'ın, mızıkacı aradıklarını duydukları Bremen'e doğru hep birlikte yola çıkışları konu ediliyor.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 29 Aralık'ta "Yeni Yıl Konseri" ile sanatseverlerin karşısına çıkacak. Solist olarak Swingle Singers grubunun katılacağı şef Rengim Gökmen yönetimindeki konser, Ankara Spor Salonu Arena'da gerçekleşecek.

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası, 29 ve 30 Aralık'ta "Yılbaşı konseri" ile Bilkent Konser Salonu'nda sahne alacak. Antonio Pirolli yönetimindeki konserde Rossini, Ponchielli, Strauss ve Çaykovski'nin eserleri icra edilecek.

-Cermodern

Ateş Gökeri'nin "Var Olmanın Gizemi" adlı sergisi bugün gerçekleştirilecek açılışın ardından, hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

İstanbul güncel sanat dünyasının ses getiren isimleri, Arda Yalkın, Hande Şekerciler, Ali İbrahim Öcal, Guido Casaretto, Ayça Telgeren ve Halil Vurucuoğlu'nun yer aldığı "Gölgem Kadar Büyük Müsün?" sergisi hafta boyunca görülebilecek.

Yirminci yüzyılın en sıradışı iki baskı ustası Edvard Munch ve Andy Warhol'un eserlerinden oluşan sergi ile dünyanın en zengin kurumsal sanat koleksiyonlarından sayılan Bank Of America'nın 1865'ten 2004 yılına kadar ki kadın fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşan "Bank Of America Eye Wonder", tüm hafta ziyarete açık olacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yarasa Opereti, 28 Aralıkta Ankara'da Perde Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement