Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Yeni sanat sezonu başlayan Ankara'da, Devlet Tiyatrosu 3'ü yeni 7 oyunla, Devlet Opera ve Balesi ise 2 eserle seyirciyi selamlayacak CSO ise 2014 2015 sanat sezonu açılış konserini Şef Gökmen'in yönetiminde ve keman solisti Rokin'in performansıyla gerçekleştirecek.

02.10.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni sanat sezonu açılan başkentte, Devlet Tiyatrosu (DT) 3'ü yeni 7 oyunla, Devlet Opera ve Balesi (DOB) ise 2 eserle seyirciyi selamlayacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ise açılış konserini bugün icra edecek.

Başkentte bu hafta gerçekleşecek kültür-sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro

75. Yıl Sahnesi:

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", 8 Ekim'de izlenebilecek.

Altındağ Tiyatrosu:

Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün", 7 Ekim'de yapacağı prömiyerin ardından 8 ve 9 Ekim'de de perde açacak. Oyun, sıradan insanların, hayallerini gerçekleştirmek için kalkıştıkları soygunun trajikomik öyküsünü konu alıyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Henrik İbsen'in yazdığı, Tunç Yalman'ın çevirisiyle DT Genel Müdürü Mustafa Kurt'un rejisörlüğünde sahneye taşınan  "Hedda Gabler", 7 Ekim'de ilk kez seyircinin karşısına çıkacak. Bir kadının babası, eşi ve toplumun değerleri arasında kendini gerçekleştirme çabasını yansıtan eser, 8 ve 9 Ekim'de de seyredilebilecek.

Küçük Tiyatro:

"Yeşilçam", 7 Ekim'de seyirciye ilk kez selam verecek. Uğur Saatçi'nin kaleminden Barış Erdenk'in sahneye koyduğu oyun, 8 ve 9 Ekim'de de izleyicinin karşısına çıkacak. Komedi türündeki oyunda, aşık olduğu aktriste ulaşabilmek için kendi filmini çekmeye başlayan Arif'in, askeri darbenin gerçekleşmesiyle yaşadıkları anlatılıyor. Eserde, Sibel Özer Chullia, Olcay Kavuzlu, Murat Çidamlı, Mesut Turan, Seval Ersu, Maral Üner ve Ayşe Akınsal rol alıyor.

Oda Tiyatrosu:

Mevlana Celaleddin Rumi'nin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişi, Şemsi Tebrizi ile yakınlığı, tasavvuf ve Allah'a duyduğu büyük aşkın anlatıldığı "Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı", bugün sahne alacak. Semih Sergen'in yazıp yönettiği eserde, oyunculara müzisyenler de eşlik ediyor.

Tatbikat Sahnesi:

Sinan Pekinton'un sahneye taşıdığı komedi ağırlıklı "Aklımdaki kadınlar", 8 Ekim'de görülebilecek. İlişkilerinde problem yaşayan bir yazarın, gerçek yaşamında bulamadığı dengeyi hayal dünyasında, hayatındaki kadınlarla kurma ve yönetme çabasının işlendiği eserde, Levent Şenbay, Zeynep Ekin Öner, Ekin Tunçay Turan, Alev Buharalı, Pınar Gün, Dilara Keyf Günüç, Özge Mirzalı, Zeynep Bostancı rol alıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Fredico Gorcia Lorca'nın kaleminden, Turan Oflazoğlu'nun çevirisiyle ve Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü yaptığı "Bernarda Alba'nın Evi" bugün ve 8 Ekim'de sergilenecek. İspanya iç savaşı dönemi öncesinde, toplumda yaşanan kaosun bir eve yansımasını ve İspanyol köyündeki töreyi anlatan oyunda, Aysel Çakar Kara, Şeyda Akova Balcıoğlu, Sükun Işıtan, Eda Yılmaz Yener, Ayşe Şivekar Sungur, İpek Atagün Gezener'in de aralarında olduğu kalabalık bir kadro bulunuyor.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi: Osmanlı sarayındaki iktidar mücadelesi ve Harem'deki entrikaların konu edildiği "Harem" balesi bugün sahnelenecek.

Tütün fabrikasında çalışan "Çingene kızı Carmen"in yaşadıklarını anlatan "Carmen" operası ise 8 Ekim'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün açılış konseri ile 2014-2015 sanat sezonu açılış konseriyle bugün MEB Şura Salonu'nda sahne alacak.

Rengim Gökmen'in yöneteceği konserde, orkestraya kemanda Vadim Rokin solist olarak eşlik edecek. Programda Şoştakoviç'in "Keman Konçertosu op.99 la minör" ve Mahler'in "1. senfoni re majör 'Titan'" eserleri icra edilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement