Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Ankara Dünya Müzikleri Festivali" kapsamında, dünyaca ünlü Portekizli müzisyen Ricardo Ribeiro, 8 Mart Salı günü sahne alacak.

03.03.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Ankara Dünya Müzikleri Festivali" kapsamında, dünyaca ünlü Portekizli müzisyen Ricardo Ribeiro, 8 Mart Salı günü sahne alacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Levent Yüksel yarın, Yıldız Tilbe ise 5 Mart'ta Jolly Joker'de hayranlarıyla bir araya gelecek.

Altus Kültür-Sanat tarafından, bu yıl ikincisi 7-12 Mart'ta gerçekleştirilecek "Ankara Dünya Müzikleri Festivali" kapsamında, Renaud Garcia-Fons&Derya Türkan 7 Mart'ta, dünyaca ünlü Portekizli sanatçı Ricardo Ribeiro ise 8 Mart'ta konser verecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef Rengim Gökmen yönetiminde yarın, Bilkent Senfoni Orkestrası da şef Işın Metin yönetiminde 5 Mart'ta konser verecek.

Bu yıl 15'incisi düzenlenen "!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali" kapsamında çok sayıda film, 3-6 Mart'ta başkentlilerle buluşacak.

Opera ve Bale

Ankara Devlet ve Opera Balesi (ADOB), Alexandr Sergeyeviç Puşkin'in "Yevgeni Onyegin" adlı romanından uyarlanan bale oyunun prömiyerini Opera Sahnesi'nde 5 Mart'ta seyirciyle buluşturacak.

Müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu" ve "Güneşin Sesi Mozart" 6 Mart'ta izlenebilecek.

Viyana operetlerinin klasikleri arasında yer alan Johann Strauss'un üç perdelik opereti "Çingene Baron"u 7 Mart'ta, Azeri besteci Rauf Haciyev'in "Anne Ben Evleniyorum" opereti 8 Mart'ta, "Saraydan Kız Kaçırma" operası 9 Mart'ta sahnelenecek.

Tiyatro

Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" bugün, yarın, 5 ve 6 Mart'ta, Sevim Ak'ın yazıp Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 8 Mart'ta, Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün rejisörlüğünü yaptığı "Vanya Dayı" ise 8 ve 9 Mart'ta Akün Sahnesi'nde izleyicinin beğenisine sunulacak.

Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" bugün, yarın, 5 ve 6 Mart'ta, Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" 8 ve 9 Mart'ta Altındağ Tiyatrosu'nda, Yaşar Kemal'in yazdığı, Gürol Tonbul'un yönettiği "Teneke" 6 ve 8 Mart'ta Büyük Tiyatro'da, William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırdığı ve Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" bugün ve 6 Mart'ta, Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" bugün, yarın ve 5 Mart'ta, D. Durvin ve H. Prevost'un yazdığı, Esen Çamurdan'ın çevirdiği, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "Çamaşırhane" 8 ve 9 Mart'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde, Julie Jensen'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirdiği ve İpek Atagün Gezener'in yönettiği "Annemin Son Çığlıkları" yarın, 5-6 ve 8-9 Mart'ta Küçük Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.

Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" bugün, yarın ve 5 Mart'ta, Güner Sümer'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın yönettiği "Hüzzam" 8 ve 9 Mart'ta Oda Tiyatrosu'nda, Sönmez Atasoy'un yazdığı ve Mustafa Kurt'un rejisörlüğünü yaptığı "Bizim Yunus" yarın, 6 ve 8 Mart'ta Stüdyo Sahnesi'nde, Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" 8 ve 9 Mart'ta Tatbikat Sahnesi'nde, Gülşen Karadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bugün, yarın ve 5 Mart'ta Ziraat Sahnesi'nde sahne alacak.

Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" bugün ve 5 Mart'ta, Peter Turrini'nin yazdığı, Sibel Arslan'ın çevirdiği, Murat Çidam'ın yönettiği "Nihayet Bitti" 9 Mart'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde, Ingeborg Von Zadow'un yazdığı, Servet Aybar'ın çevirdiği ve Caner Kadir Gezener'in yönettiği "Ben ve Sen" 3 ve 6 Mart'ta, Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" yarın, 5 ve 6 Mart'ta, George Orwell'in yazdığı, Özge Kayakutlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği "Hayvan Çiftliği" ise 8 ve 9 Mart'ta Şinasi Sahnesi'nde izlenebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    17:38 Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ramazan Bayramında ilçenin 9 günlük bayram tatilinde günlük ortalama 80 bin kişi ağırlandığını açıkladı. Amasra, turizmde parlayan yıldızı olarak Karadeniz'in incisi olarak biliniyor.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi
    16:49 Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk Resimleri Sergisi'nde, Atatürk'ün hayatına dair 68 fotoğraf yer alıyor. Sergi, Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde 23 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi
    16:39 Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Antep İşi Nakışı'nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışmalar yapılıyor.

  • Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    16:34 Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Filografi sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'Mühür' sergisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Hünkar Kasrı'nda sanatseverlerle buluştu. Sergide, geleneksel ve modern eserlerin yer aldığı belirtilirken, serginin 30 Nisan'a kadar açık olacağı ifade edildi.

  • Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı
    16:14 Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı

    Erzurum'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Medresesi önünde asırlık yöresel lezzetler tanıtıldı. Vatandaşlara demir tatlısı, kadayıf dolması ve ayran aşı ikram edildi. Turizm Haftası'nın önemine değinen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, turizmin bacasız fabrika olduğunu vurguladı. Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımıyla turizm potansiyelinin arttığı belirtildi.

  • Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı
    16:08 Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı

    Çinli yetkililer, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından Çarşamba günü iade edilen 38 kültürel eseri teslim aldı. Bu eserlerin iadesi, kültürel mirasın korunması ve uluslararası işbirliğinin önemini vurgulamaktadır.

  • Ordu Valisi Muammer Erol, Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti
    15:39 Ordu Valisi Muammer Erol, Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti

    Ordu Valisi Muammer Erol, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti. Açık Hava Basın Müzesi'nde Türkiye'deki ilk köy gazetesinin basıldığı tarihi anlatılırken, Rüsumat No: 4 Gemisi Müzesi ise Ordu'nun Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlık destanını anlatıyor.


Advertisement