Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü

Esenboğa TAV Galeri "EngelSİZsiniz" sualtı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor

03.12.2013 14:49

Sualtı fotoğrafçısı ve görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan'ın "EngelSİZsiniz" fotoğraf sergisi, Esenboğa Havalimanı'nda açıldı.

Dünya Engelliler Günü kapsamında TAV Galeri Ankara'da düzenlenen sergi dolayısıyla İç Hatlar Terminali'nde kokteyl verildi. Serginin açılışına Ankara Esenboğa Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, engelli sporcular Ufuk Koçak ve Özgür Akçı katıldı.

Açılışta konuşan fotoğrafçı Tahsin Ceylan, "istekli bir beynin önünde hiçbir şeyin duramayacağını" vurguladı. Ceylan, spor yapmak ve sualtının büyülü dünyasıyla buluşmak isteyen tüm engellileri dalış sporuna davet etti. Su sporlarının diğer sporların aksine herkesi eşitlediğini vurgulayan Ceylan, aynı zamanda engelli bireylerin üretkenliğini ve özgüvenini de artırdığını belirtti.

Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu da Türkiye'de engellilere yönelik çalışmaları gözardı etmemek gerektiğini belirterek, engelli sporcuların cesaretini ortaya koyan bir fotoğraf sergisi açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Demirer ise "Sualtı sporunu teşvik ederek engellilerin sosyal yaşamda karşılaştığı sorunları vurgulamak ve hayata katılmalarını sağlamak amacıyla son derece anlamlı fotoğraflar oluşturan Tahsin Ceylan'ın sergisini yolcularımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Sergi, milli sporcu serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Türkiye'nin ilk engelli dalış eğitmenleri Ufuk Koçak, Arzu Uğurlu, engellilere yönelik ilk dalış merkezini hayata geçiren Murat Kulakaç ile milli paralimpik sporcular Ebru Bulgurcu ve Alper Ceylantepe'nin yer aldığı 50 fotoğraftan oluşuyor. Fotoğrafların çekimleri, 17 Ağustos depreminde sular altında kalan Değirmendere ile Karadeniz'in önemli dalış noktalarından Kefken-Kerpe ve Turkuazoo Akvaryum'da yapıldı.

"EngelSİZsiniz" sergisi İç Hatlar Terminali'ndeki galeride aralık ayı boyunca açık kalacak. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement