Dünyanın Yazarı-Şairi Ordu'da - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünyanın Yazarı-Şairi Ordu'da

Dünyanın Yazarı-Şairi Ordu\'da

'Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali', 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında onlarca şairi Karadeniz'in incisi olan Ordu'da buluşturacak.

03.10.2012 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali', 10-14 Ekim 2012 tarihleri arasında dünyanın farklı coğrafyalarından onlarca şairi Karadeniz'in incisi olan Ordu'da buluşturacak.

5 yıl önce "Sonyaz Bildirisi"yle ulusal çapta düzenlenen, iki yıl önce de 'Edebiyat Günleri' adıyla uluslararası boyuta taşınan etkinlik kapsamında bu yıl bir ilk gerçekleştirilecek ve Ordu Dünya Yazarlar Evi, dünya edebiyatının hizmetine açılacak. Karadeniz bölgesinin ilk ve tek edebiyat mekânı, Ordu'yu ziyaret edecek dünya edebiyatının usta isimlerini yıl boyunca ağırlayacak. Ordu Dünya Yazarlar Evi'nin açılışına, Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Rodos Merkezi temsilcileri, PEN Uluslararası Yazarlar Kuruluşu Yönetim Kurulu üyeleri de katılacak.

Şiir okumaları, okul ziyaretlerinde öğrenci ve öğretmenlerle söyleşiler, fotoğraf, belge ve resim sergileri, konserler, serbest sunumlar ve panellerle çok zengin bir program sunulacak olan Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali kapsamında, Haldun Taner'in "Eşeğin Gölgesi" adlı oyun Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. Festival kapsamında gerçekleştirilecek "Kentler Arası Kültürel Etkileşim" başlıklı paneli ise Doğan Hızlan yönetecek. Panele Ordu, Drama ve Filibe-Severen belediye başkanları olacak.

"Öykü ve Romanların Dünyası" başlıklı panel Üstün Akmen'in moderatörlüğünde ve Pınar Kür, Müge İplikçi, Bojana Apostolova, Antonio Della Rocca, Dumitru M. Ion, Mavisel Yener, Hamdi Koç ve Mustafa Mutlu'nun katılımıyla gerçekleşecek.

Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz'ün yöneteceği "Günümüz Dünyasının Şiiri" başlıklı panelde yer alacak şairler ise şunlar: Orhan Alkaya, Gonca Özmen, Volkan Odabaş, Naci Ferhadov, Müslim Çelik, Aydan Yalçın, Lale Müldür, İrfan Yıldız.

"Hayatımızın İçindeki Roman Kahramanları" başlığıyla düzenlenecek paneli de İbrahim Dizman yönetecek ve Hıfzı Topuz, Ömer Asan, Thanis Skrubelos, Carolina Ilica, Enver Aysever, Özcan Karabulut panelist olarak görüşlerini sunacak.

Program kapsamında ayrıca Ordu tarihinin ele alınacağı bir panel de düzenlenecek. Panelde Mithat Baş yönetiminde İlhan Ekinci, Hikmet Pala, Yaşar Celep ve Adnan Yıldız konuşacak.

Festivale İtalya Trieste PEN Başkanı ve Uluslararası PEN Yönetim Kurulu Üyesi Antonio Del Rocca ile Güney Kore PEN Başkanı ve Uluslararası PEN Yönetim Kurulu Üyesi Gilwon Lee yanı sıra, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan yazar ve şairler Türk meslektaşlarıyla bir araya gelecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Dünyanın Yazarı-Şairi Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement