Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Ghetto'da Bu Hafta

Ghetto\'da Bu Hafta

Ghetto'da Jehan Barbur, Mabel Matiz, Cafe Aman İstanbul, Beatles Goes Latin.

24.01.2012 08:42

Etkinlik: Jehan Barbur

Tarih: 25 Ocak Çarşamba

Saat: 21:30

Ücret: 25 TL

Hayatın İçinden Masalsı Şarkılarla Jehan Barbur GHETTO'DA

Beyrut, hayata başladığı nokta. Sonrası şehirler arası yolculuk… Son durak, bize ses verdiği yer İstanbul. Müzikal yolunu çizmesine yardımcı rollerden biri Bülent Ortaçgil'e ait. "Uyan" ve "Hayat" birbirini takip eden, başarıyı destekleyici iki albüm. Erkan Oğur, Vedat Sakman, Birsen Tezer, Fatih Erdemci, Sumru Ağıryürüyen, Pinhani, Gülay, Cengiz Özkan, Jülide Özçelik dinlediği isimlerden sadece birkaçı. Şiirdeki kelimeleriyle ve ruh haliyle Edip Cansever, ve filmleriyle Reha Erdem, müzik dışı etkilendikleri arasında. Tüm bunlar Jehan Barbur'a çıkarıyor bizi. Jehan Barbur, hayatın içinden şarkılarıyla 25 Ocak Çarşamba akşamı GHETTO sahnesinde olacak.

Son Dönemde Neler Oldu?

Feridun Düzağaç'ın TEGV yararına yapılan "İyilik Güzellikspor" albümünde "Yeniköy" şarkısını yeniden yorumladı.

Özen Yula'nın yazıp yönettiği "Şems! Unutma!" adlı yarı müzikal tiyatro oyunundaki müzikleri besteleyip Cenk Erdoğan'la birlikte düzenlemelerini yaptı. Bu oyunun müzikleri 2011 Direkler arası Seyirci Tiyatro Ödülleri kapsamında En iyi Özgün Tiyatro Müziği birincilik ödülünü aldı.

Sahneden;

Jehan Barbur, kendi şarkılarının yanı sıra Bülent Ortaçgil, Pinhani, Ezgi'nin Günlüğü, Edith Piaf gibi isimlerin şarkılarını da seslendiriyor.

Son Söz

"Her konserim, müzikle ilgili bugüne kadar yaptığım ve üretimime vesile olan her prodüksiyon müzikal hayatımı ve müziğe duyduğum bağlılığı etkilemiş ve yönümü değiştirmiştir."

Etkinlik: Mabel Matiz

Tarih: 26 Ocak Perşembe

Saat: 21:30

Ücret: 15 TL – 20 TL

Büyük Ses Getiren Mabel Matiz Ocak Ayında GHETTO'da

GHETTO, ilk albümüyle alttan alta büyük ses getiren Mabel Matiz'i ağırlıyor. Adını "Kumral Ada Mavi Tuna" adlı romanda yer alan Tuna karakterinin takma isminden alan Mabel, Matiz'i ise müziğini iyi tanımladığına inandığı "çok düşkün, sarhoş" anlamlarına gelen eski yunanca kökenli argo kelimeden alıyor.

İnternet üzerinden geniş bir hayran kitlesine ulaşan Mabel Matiz, kendiyle aynı ismi taşıyan ilk albümünü geçtiğimiz yaz aylarında piyasaya sürdü. Mabel Matiz ilk günden bu yana başta müzik eleştirmenleri, köşe yazarları olmak üzere çok geniş müziksever bir kitlenin büyük takdir ve beğenisini topladı. Hali hazırda albümdeki şarkıları ve canlı performanslarından oluşan video kayıtları sosyal medyada en fazla paylaşılan sanatçıların başında gelen Mabel Matiz'in albümü, müzikseverler tarafından 2011 yılının en farklı, samimi, gerçek ve cesur albümlerinden biri olarak tanımlanıyor.

Mabel Matiz, Keremcem, Teoman ve Göksel gibi isimlerin yeni albümlerine verdiği söz ve bestelerle de Türk müzik sahnesinde çok önemli bir besteci ve söz yazarı olarak da yer alacağının ilk sinyallerini vermiş durumda. Hayranlarının yaptığı müzik türünü "Matizm" olarak değerlendirdiği sanatçı, bu konuda yepyeni bir akımın yaratıcısı olarak da dikkat çekiyor.

Kent ozanı olarak tanımlanan Mabel Matiz ilk albümünden şarkılarıyla -yeni yılın ilk ayını geride bırakmadan 26 Ocak akşamı GHETTO sahnesinde olacak.

Etkinlik: Cafe Aman İstanbul

Tarih: 27 Ocak Cuma

Saat: 22:30

Ücret: 30 TL – 75 TL (Yemekli)

Café Aman Yeni Albümünün ilk Konseri için GHETTO'da

27 Ocak'ta GHETTO sahnesinde Café Aman İstanbul'u dinliyoruz, Café Aman İstanbul'u yaşıyoruz... Yaptıkları müzik kadar, dönemin ruhunu yansıtan sahne performanslarıyla da dikkat çeken grup, sadece Rembetiko yapmıyor, Rembetiko'yu yaşatıyor.

Rembetiko müziğine yepyeni bir soluk kazandıran grubun bu konseri, aynı zamanda ilk albümlerinin lansmanı… Gece, hem grubun kendisi hem de sevenleri için, bu nedenle ayrı bir anlam taşıyor. Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan ve Fasl-ı Rembetiko adını taşıyan albüm, Kalan Müzik imzasını taşıyor…

'Café Chantan' kültüründen feyz alarak oluşturulan ve virtüöz müzisyenlerden oluşan ekip, repertuarlarıyla, taksim ve doğaçlamalarıyla, kostümleri ve dönem danslarıyla, konuklarına keyifli dakikalar yaşatıyor…

Ocak ayının son Cuma gecesinde, seçkin Rum mezeleri eşliğinde içkinizi yudumlarken, unutamayacağınız bir müzikal ziyafete hazır olun…

Rembetiko'yu Café Aman İstanbul'la yaşayın, bu tarihi gecenin tanıklarından olun…

Etkinlik: Beatles Goes Latin - Ayhan Sicimoğlu & Friends

Tarih: 28 Ocak Cumartesi

Saat: 23:30

Ücret: 30 TL – 40 TL – 85 TL (Yemekli)

The Beatles Klasiklerine Latin Rüzgarı

The Beatles'ın unutulmaz klasikleri, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars ve konuklarının yorumuyla yeniden şekilleniyor.

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars'ın bu kez The Beatles klasiklerini yorumlayacağı geceye konuk müzisyen olarak, Latin yıldızlardan biri kabul edilen genç piyanist Cesar Correa ve büyük yetenek Rodrigo Rodriguez katılacak. "Hey Jude", "A Hard Day's Night", " I Want to Hold Your Hand" , "Day Tripper" gibi sevilen The Beatles şarkıları bu gecede salsa, bolero, merengue gibi Latin türlerine bürünecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement