Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Ghetto'da Bu Hafta

Ghetto\'da Bu Hafta

Teneke Trampet, Kitschcraft / Mr & Misfits, Volkan Konak, Generation Betamax Ghetto'da

21.02.2012 08:43  Güncelleme: 09:04

Etkinlik: Teneke Trampet

Tarih: 22 Şubat Çarşamba

Saat: 21:30

Ücret: 15 TL – 20 TL

Teneke Trampet

Teneke Trampet, 1997 yılında dört duvar arasında söyledikleri şarkılarını başka insanlarla da paylaşmak amacıyla sokaklarda söylemeye karar veren Cem Pulathaneli, Oğuz Tarihmen ve Barış Tuncer tarafından kuruldu.

Günther Grass'ın içinde yaşadığı baskıcı dünyaya büyümeyi reddeden, trampetini çalan ve sinirlendiğinde çığlık atarak etrafta ne varsa kırıp döken karakteri Oskar Mazerath'i anlattığı Teneke Trampet adlı romanından esinlenerek gruba bu adı verdiler.

Üçlü, yaşama ilişkin sözlerini şarkılarıyla söylemeyi kendisine bir hayat ödevi edinmişti.

22 Şubat akşamı GHETTO' da olun ve Teneke Trampet'in dünyasına katılın.

Etkinlik: Kitschcraft/ Mr & Misfits

Tarih: 23 Şubat Perşembe

Saat: 21:30

Ücret: 15 TL – 20 TL

Kitschcraft&Misfits

GHETTO yeni seslere sahne vermeye devam ediyor. Underground ve mainstream akımlarını benimseyerek, kurulan Kitschcraft ve lounge, trip hop, nu jazz türlerini bir araya getiren Mr&Misfits Şubat ayının yeni seslerinden biri olacak.

Kitschcraft, 2009 yılında Terry Poison'la aynı sahneyi paylaştı ve Depeche Mode'un Tour of The Universe adlı dünya turnesinin 14 Mayıs 2009 tarihli İstanbul ayağının warm-up grubu olarak seçildi. 2010 yılı sonunda Ece Aksel'in gruba katılmasıyla güçlenen Kitschcraft, 6 şarkılık son albüm çalışması "The Kindness of Strangers'ı Haziran 2011'de yayınladı.

İki sene önce temelleri atılan Mr & Misfits'in "When The Day is Over" albüm projesi yakın zaman içinde dinleyiciyle buluşacak.

Etkinlik: Volkan Konak

Tarih: 24 Şubat Cuma

Saat: 22:30

Ücret: 60 TL – 70 TL

Yeni albümden önceki son konser

'Kuzey'in Oğlu'ndan Ghetto'ya özel akustik dinleti.

Volkan Konak'ın bateristi Behçet Türkekul'un hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelenen akustik dinletisi, 24 Şubat Cuma akşamı, Kral TV ve Kral FM katkılarıyla gerçekleşiyor.

Musiki geçmişiyle Karadeniz müziğini buluşturarak, türkülere getirdiği yeni solukla müzik piyasasında farklı bir yer edinen Volkan Konak, yeni albümünden önceki son konserini, GHETTO'ya özel olarak geliştirdiği, kendisi ve hayranları için de bir ilk olacak olan "akustik dinleti" ile gerçekleştirecek.

İlk albümünü yayınlamasının üzerinden 20 yıl geçen, dinleyicisiyle kurduğu samimi iletişim, hüzünlendiren şarkıları ve güldüren hikâyeleriyle kendine has bir tarza sahip olan Kuzey'in Oğlu, müzik kariyerine dokuzun üzerinde albüm ve birçok ödül sığdırdı. Besteci ve söz yazarı kimliğinin yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiren Volkan Konak, Çernobil faciasının özellikle Karadeniz'deki etkilerini derleyip belgeledi ve Karadeniz'de "Kanser Araştırma Hastanesi" kurulması yönünde de uzun yıllar mücadele etti.

Son olarak, 2009 yılında Mimoza albümünü piyasaya süren Volkan Konak, bu albümle hem altın, hem de platin plak ödülü alarak Türkiye'de en çok satış rakamına ulaşan sanatçılardan biri oldu.

Başka yerde yok!

Volkan Konak Akustik Dinleti @ Ghetto

24 Şubat Cuma, saat 22:30

Not: Ertelenen konser için bilet almış olanlar, eski tarihli biletlerini bu konserde de kullanabilirler.

Etkinlik: Generation Betamax

Tarih: 25 Şubat Cumartesi

Saat: 22:30

Ücret: 25 TL

Generation Betamax Sci Fi Party

Betamax'lı yılları yaşamış 80'li yılların çocuklarını bir çatı altında toplayan Generation Betamax, konsept partilerine GHETTO' da devam ediyor.

Generation Betamax bu kez "science fiction" takipçilerini bir araya getirmeyi amaçladığı partisinde bizleri yine unutulmaz film replikleriyle, gecenin Kaptan Kirk'ü DJ Tarık Koray'ın seçtiği müzikler ve kültleşmiş film kareleriyle 1970'ler ve 1990'lar arası gizemli bir yolculuğa çıkaracak.

Star Wars, Star Trek, Battle Star Galactica, Terminator, Blade Runner, Alien ve uzaya fırlatılmış birçok kült film gecenin ilham kaynaklarından. İçinden bir film tut, ışın kılıcını kap ve 25 Şubat akşamı GHETTO' nun yolunu tut. Geceye kostümünle katılırsan, sürprizlerin seni beklediğini unutma.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement