Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Ghetto'da Bu Hafta

Ghetto\'da Bu Hafta

Jehan Barbur, Erkin Koray ve Movits! sahne alıyor.

23.04.2012 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinlik: Jehan Barbur

Tarih: 26 Nisan Perşembe

Konser:21:30

Ücret: 25 TL

Jehan Barbur Hayatın İçinden Masalsı Şarkılarla GHETTO'da.

Beyrut, hayata başladığı nokta. Sonrası şehirlerarası yolculuk… Son durak, bize ses verdiği yer İstanbul. Müzikal yolunu çizmesine yardımcı rollerden biri Bülent Ortaçgil'e ait. 'Uyan' ve 'Hayat' birbirini takip eden başarıyı destekleyici iki albüm. Erkan Oğur, Vedat Sakman, Birsen Tezer, Fatih Erdemci, Sumru Ağıryürüyen, Pinhani, Gülay, Cengiz Özkan, Jülide Özçelik dinlediği isimlerden sadece birkaçı. Şiirdeki kelimeleriyle ve ruh haliyle Edip Cansever ve filmleriyle Reha Erdem, müzik dışı etkilendikleri arasında. Tüm bunlar Jehan Barbur'a çıkarıyor bizi. Jehan Barbur, hayatın içinden şarkılarıyla 26 Nisan Perşembe akşamı GHETTO sahnesinde olacak.

Jehan Barbur'dan Haberler;

Mart ayının sonunda vizyona girecek olan 'El Yazısı' filminde bir şarkı seslendirdi.

Üçüncü albüm 'SARI'nın kayıtları tamamlanmak üzere. Albüm Eylül ayında raflardaki yerini alacak.

Son Söz

"Her konserim, müzikle ilgili bugüne kadar yaptığım ve üretimime vesile olan her prodüksiyon, müzikal hayatımı ve müziğe duyduğum bağlılığı etkilemiş ve yönümü değiştirmiştir."

Etkinlik: Erkin Koray

Tarih: 27 Nisan Cuma

Konser:22:30

Ücret: 40 TL - 30 TL (öğrenci)

Erkin Koray ile GHETTO'da Köklere Dönüş

GHETTO 27 Nisan Cuma akşamı, rock müziğin yaşayan efsanesi Erkin Koray'ı ağırlayacak.

Türk rock müziğini şekillendiren öncülerden, elektro bağlamanın yaratıcısı Erkin Koray, 60'lı yıllardan bu yana müzik hayatına hız kesmeden devam eden nadir sanatçılardan biri. Yabancı basının tabiriyle Türkiye'nin Jimi Hendrix'i olan Erkin Koray'ın, Anadolu'nun etnik sound'unu psychedelic rock ile bir araya getirerek yarattığı kendine özgü müziği, birçok Türk ve yabancı grup için yol gösterici ve ilham kaynağı oldu.

Seattle'da grup kuran ve yeni albüm çalışmalarına başlayan Erkin Koray, 50 küsur yıllık geniş diskografisi ve müzikal birikimiyle, Amerika dönüşü ilk konser için soluğu GHETTO'da alacak.

Dj Set: Barış K.

Etkinlik: Movits!

Tarih: 28 Nisan Cumartesi

Konser:22:30

Warm Up & After Party:Dancing Birds Feel The Beat

Ücret: 35 TL - 25 TL (öğrenci)

GHETTO'da Modern Swing: MOVITS!

1930'ların swing'i hip hop ile buluşuyor ve İsveç'li topluluk Movits! Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında GHETTO'ya geliyor.

Movits! ismini, İsveçli şair Carl Michael Bellman'ın 'Epistles of Fredmen' adlı eserindeki Fader Movitz karakterinden alıyor. Johan Jivin' Rensfeldt'in hip-hop vokalleriyle, muti-enstrümantalist ve DJ Anders Rensfeldt'nin oluşturduğu alt yapılar ile Joakim Nilsson'nın saksafonunun bir araya gelmesi; Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman gibi müzisyenler ve orkestralarının yaygınlaştırdığı ritimlerin günümüze yansıması olarak tanımlanabilir.

Hip-hop müzik yapan Rensfeldt kardeşler ve grubun saksafoncusu Joankim Nilsson, katıldıkları bir partide Benny Goodman'in "Sing Sing Sing" şarkısında dans ederken swing tutkularını çalışmalarına yansıtma kararı aldı. Bir gecede alınan bu karar ile modern zamanların dans orkestrası olma yolunda ilerleyen topluluk, 2008 yılında ilk albümleri 'Apple Swiper Jazz'i yayınladı. İlk albümün ardından konuk oldukları 'The Colbert Report' programı grubu, iTunes ve Amazon listelerinde zirveye çıkardı. Movits!, ikinci albümleri 'Out Of My Head' ile çıktıkları Avrupa turnesi kapsamında GHETTO'da swing rüzgârları estirecek.

28 Nisan Cumartesi akşamı,'lindy hop' dansınıza Duke Ellington, Artie Shaw ya da Glenn Miller'ın müzikleri değil, Movits! eşlik edecek.

Swing dışında bunları seviyorlar;

Outkast, Lil' Wayne, Maskinen, Lykke Li.

Dancing Birds Feel The Beat

Dancing Birds Feel The Beat bu kez modern zaman içinde kalbur saman içinde bir çeşit boogie night sunacak; swing orkestralarından, rock'n roll'a parti geçiti hazırlayacak; Screamin' Jay Hawkins, The Beach Boys, The Trashmen, The Rainbows - "My Baby Balla Balla"

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement