Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Ghetto'da Bu Hafta

Ghetto\'da Bu Hafta

Cazyapjazz, İstanbul Arabesque Project, Hakan Vreskala, Fatima Spar sahne alacak.

30.04.2012 14:43  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinlik: Cazyapjazz

Tarih: 2 Mayıs Çarşamba

Konser: 21:30

Ücret: 30 TL – 20 TL (öğrenci)

Cazyapjazz/ Konuk Müzisyenler: Özkan Uğur, Nurcan Eren

Semih Yanyalı (elektrik & perdesiz gitarlar, dijital ses & efektler), Matthias Kaiser (sax, klarnet, yan flüt), Ozan Aydoğan (darbuka, perküsyon), Reinhard Buchner (bas gitar), Mathis Riehm (davul, sampling)

Cazın funky ve modern kanadını temsil eden CazyapJazz İstanbul'un Roman havalarını, New York'un cazı, Londra'nın elektronik müziği ve Münih'in kozmopolit kültürüyle harmanlayıp sunuyor.

CazyapJazz Münihli beş çalgıcının tarz ve zaman kaygıları taşımadan oynadıkları, sınırları olmayan, hüzünlü, şaka dolu, eğlenceli, bazen ilkel bazen de karmaşık, içe dönük, Türk Müziği ve Doğu tınılarının drum'n bass, dub ve funk ile biraraya geldiği bir oyun... Bu oyun Almanya, Fransa, Avusturya, Türkiye, Slovakya ve Slovenya gibi ülkelerde birçok festival ve kulüp performansında başarıyla oynanmaya devam ediyor.

Cazyapjazz'ın zaten sürprizlerle dolu performansı bazı parçalarda çok özel müzisyenlerin katılımıyla adeta bir jam session'a dönüşecek. Özkan Uğur vokal cambazlıklarıile aklınızı başınızdan alacak, o sahnedeki herkesten rol çalarken siz gözlerinizi ondan alamayacaksınız. CazyapJazz'ın 'Şehnaz Delirdi' albümünde nefesiyle yer alan si bemol klarnet üstadı Göksun Çavdar ile usta yorumca Nurcan Eren de hem albümdeki performanslarını canlıya taşıyacak hem de bu emprovize müzikal kutlamanın parçası olacak.

Etkinlik: İstanbul Arabesque Project

Tarih: 3 Mayıs Perşembe

Konser: 21:30

Ücret: 25 TL – 15 TL (öğrenci)

İstanbul Arabesque Project

Yaptıkları müziği 'alternatif arabesk' olarak tanımlayan İstanbul Arabesque Project, nostaljik Türk müziğini yeni bir yorumla sunuyor. Sezon başında yeni albümleri 'Damarımda Kanımsın'ın lansmanını GHETTO'da yapan topluluk 3 Mayıs'ta yine aynı sahnede.

Arabeskin bildik standardını unutturacak gibi gözüken İstanbul Arabesque Project; Bergen, Kamuran Akkor, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses gibi isimlerin şarkılarına farklı bir yorum getiriyor. 'İkimiz Bir Fidanın, Güller Açan Dalıyız' , 'Son Mektup', 'Senin Olmaya Geldim' gibi arabeskin damar şarkılarına yaptıkları yorumların yanı sıra yeni şarkılarını da seslendirecek olan İstanbul Arabesque Project, müzikseverlere arabeskin kederli değil, keyifli ve eğlenceli yönünü vadediyor.

Etkinlik: Hakan Vreskala

Tarih: 4 Mayıs Cuma

Konser: 22:30

Ücret: 30 TL – 20 TL (öğrenci)

Hakan Vreskala

'Her Köyde Bir Deli Var' albümünün Şubat ayında GHETTO'da gerçekleştirdiği lansmanı ile büyük ilgi gören Hakan Vreskala, 10 yıllık İsveç macerasından, Balkan romanlarından, Şivan Perwer turnelerinden, düğünlerden ve sokak çalgıcılığından topladığı her şeyi, yeni şarkılarıyla birlikte GHETTO sahnesinde dinleyicisiyle buluşturacak.

Şivan Perwer, Sabahat Akkiraz, Ferrus Mustafov, Steffan Sundström, Natascha Atlas, Lars Demian, The ARK ve sayısız başka sanatçıyla turneye çıkan Hakan Vreskala, üç sene önce Fatih Akın filmi 'Duvara Karşı'nın İsveç Devlet Tiyatrosu uyarlamasının müziklerini yaptı.

Hayata dair her dinamiğin estetik sınırlarını zorlayan Vreskala'ya sahnede, gitarda Jonas Jurström, İsveç ulusal enstrümanı nyckel-harpa'da Anders Peev, trompette Kopenhag Kraliyet Konservatuarı'nda okuyan ve son dönemlerde İskandinavya'nın en aranan genç yeteneklerinden biri olan Ruhi Erdoğan ile saksofonda Balkan müziği ve free-jazz'ın Berlin'de yaşayan temsilcilerinden Otis Sjöberg eşlik ediyor.

Etkinlik: Fatima Spar

Tarih: 5 Mayıs Cumartesi

Konser: 22:30

Ücret: 35 TL – 25 TL (öğrenci)

Fatima Spar

1930'lu yılların swing'ini Balkan melodileri ile harmanlayan Fatima Spar & The Freedom Fries ilgi çekici müzikleriyle bir kez daha GHETTO sahnesinde. 1930'lu yılların swing'ini Balkan melodileri ile harmanlayan ve müziklerini indie jazz olarak tanımlayan Fatima Spar & The Freedom Fries, bugüne kadar New York'ta Knitting Factory, Kahire'de Citadelle, Londra'da Barbican Hall gibi prestijli mekanlarda verdiği konserlerle dünya sahnesine girmeyi başardı.

Billie Holiday ve Regina Spektor'ı anımsatan vokalleri ile farklı bir çizgide ilerleyen Fatima Spar'ın İngilizce - Türkçe sözlerine nefesli, saz, akordeon, trompet, saksofon gibi enstrümanlar eşlik ediyor. Swing'den jazz'a uzanırken başka birçok müzik türünden de beslenen bu eklektik müzik için, bu 'uzaktan gelen bizden sese' kulak verin.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement