Haydi Bismil Şenliğe - Son Dakika
Kültür Sanat

Haydi Bismil Şenliğe

Haydi Bismil Şenliğe

Bismil Kaymakamlığı 2. Eğitim Kültür Sanat ve Spor Şenliği; 130 okulda eğitim gören 35 bin öğrenci, 2 bin öğretmen ve idarecinin katılımıyla düzenlenecek.

11.06.2015 22:59

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Kaymakamlığı, bu yıl ikincisini düzenleyeceği '2. Eğitim Kültür Sanat ve Spor Şenliği' yarın (12 Haziran 2015) büyük bir katılımla düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan ve eğlencenin en üst seviyede olacağı Bismil İlçe Kaymakamlığı, 2. Eğitim Kültür Sanat ve Spor Şenliği'nde, ilçenin kültürünün yansıtılmasının yanı sıra sanat ve sportif yeteneklerin de sergilenmesi, davul ve zurna eşliğinde çekilecek halaylarla kardeşliğin pekişmesi, eğitim ve öğretimde kalite yükseltilmesi hedefleniyor.

130 okuldan 35 bin öğrenci, 2 bin öğretmen ve idareci katılacak

Şenlik ile ilgili bilgileri paylaşan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, ilçedeki 130 okuldan 35 bin öğrencinin ve 2 bin öğretmen ve idarecinin katılım sağlayacağı şenliğin ilçe adına önemli bir gelişme olacağını söyledi. Tüm Bismil halkını da bu şenliğe davet eden Ak sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Eğitim Öğretim yılı sonu tüm okullarımız ve kurumları belli bir hedef çerçevesinde, eğitimin ilk gününden itibaren hedeflemiş olduğu, eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek amacı ile ortaya koymuş olduğu eğitim, kültür, sanat, sportif yeteneklerini icra etme heyecanı ile Bismil Kaymakamlığı 2. Eğitim Kültür Sanat ve Spor Şenliği düzenlenecek. Şenliğin düzenlenmesi, bölgemiz ve özellikle ilçemiz eğitim öğretimi açısından çok yararlı ve faydalı olacaktır. Bismil'deki 130 okulda okuyan 35 bin öğrenci ve 2 bin öğretmen ve idarecinin katılımıyla şenliği yapmayı planlıyoruz. Saat 10'da karne dağıtımı ile başlayacak olan şenlik davul zurna halaylar eşliğinde sürecek. Şenliğin finali ise yine okullardan seçilen, sesi güzel olan öğrenci ve öğretmenlerin vereceği çok dilli müzik ziyafeti ile tamamlanacak"

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Misafir: sadece sunu diyebilirimki bismil kaymakamimizinn iki yildir duzenlemis olduguu bu senlikler icinn kendisini tebrik ederiz.yilda birkerede olsaa cocuklarimiz cocukluklarini yasadi.bu senliklerde kaymakamm be maddi ve manevi tum destegini sagladi.maddi acidan hic bir okulu yanliz birakmadii.hele manevi destegylee tum ogretmen ve ogrencilerin yaninda olduuu.bismil kaymakamimiz vehbi bakir bismil halki icin en buyuk sansti.senliklte emegi gecenn herkesi cani gonulden tebrik ederim. 0 0 Yanıtla
  • Misafir: Bismilli için bismil için herşeyden önemlisi mutluluğa susamış çocuklar için yapılmış bu etkinliğe değil kuruş almak bütün yüreğini vermiş her özveriyi göstermiş insanların hakkında bu kadar kolay konuşmak çok üzüntü verici..ben emeği geçen herkesi tebrik ediyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement