Iotxtr #30 Intel Edison ve Iot Gateway'ler ile Sensörden Buluta Iot Atölyesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Iotxtr #30 Intel Edison ve Iot Gateway'ler ile Sensörden Buluta Iot Atölyesi

Iotxtr #30 Intel Edison ve Iot Gateway\'ler ile Sensörden Buluta Iot Atölyesi

Nesnelerin İnterneti dünyasında tamamen gömülü bir çözüm sunmak için tasarlanmış olan Intel Edison, boyutunun küçüklüğü ve sahip olduğu güçlü donanım ile projelerinizde kullanabileceğiniz bir Single Board Computer (SBC). Sahip olduğu dahili dual band WiFi ve Bluetooth 4.0 modülleri ile Nesnelerin İnterneti alanında fark yaratmaktadır.

07.10.2016 23:05  Güncelleme: 18:21

Nesnelerin İnterneti dünyasında tamamen gömülü bir çözüm sunmak için tasarlanmış olan Intel Edison, boyutunun küçüklüğü ve sahip olduğu güçlü donanım ile projelerinizde kullanabileceğiniz bir Single Board Computer (SBC). Sahip olduğu dahili dual band WiFi ve Bluetooth 4.0 modülleri ile Nesnelerin İnterneti alanında fark yaratmaktadır. Üzerinde birisi Atom (500 MHz), diğeri Quark (100 MHz) iki işlemci barındıran ve Yocto Linux koşturan Intel Edison'ı programlamak için birden fazla programla dili ve IDE seçeneği mevcut. Geliştiriciler Intel'in sunduğu IDE'lerde C, C++, Java, Python, Node.js ve HTML5 dillerinde geliştirdikleri uygulamalarını Linux üzerinde çalıştırabilirler. Ayrıca, Arduino IDE'sini kullanarak Wiring geliştirme platformu ile de geliştirme yapabilirler.

Intel IoT gateway hem eski, hem de yeni nesil cihazların Nesnelerin İnterneti dünyasına bağlanması için temel bir yapı taşıdır. McAfee ve Wind River ile birlikte geliştirilen Intel IoT gateway'ler firmalara ağ bağlantıları protokolleri, gömülü kontrol, silikon seviyesinden uygulama seviyesine kadar uzanan kurumsal seviyede güvenlik ve yönetilebilirlik sunar. Farklı performans ihtiyaçlarına yönelik Quark, Atom ve Core işlemciye sahip modelleri mevcuttur.

Intel Türkiye ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin desteğiyle gerçekleştireceğimiz atölye çalışmasında Intel Türkiye'den Mustafa Aldemir, Intel'in IoT alanında sunduğu cihazlar, araçlar ve kütüphaneler hakkında detaylar sunacak, sonrasında katılımcılarla birlikte Intel Edison üzerinde çalışan bulut bağlantılı bir proje gerçekleştirecek. Ayrıca, Intel IoT Gateway üzerinden NodeRed ile sensörleri Philips Hue akıllı lambayı kontrol eden bir uygulama geliştiecek. Etkinliğimizin konu başlıkları ise aşağıdaki gibidir:

1. IoT'nin yapı taşları

2. Intel'in IoT cihazları, araçları ve kütüphaneleri

3. Philips Hue'nun Intel IoT Gateway üzerinden kontrolü (NodeRed)

4. Intel Edison'ı kurmak

5. Arduino IDE kullanarak programlama (Wiring)

6. Intel XDK kullanarak programlama (Node.js)

7. Proje: Bulut bağlantılı geçiş kontrol sistemi

Atölyeye 1-2 gün kala katılımcılarla ön hazırlık dökümanı paylaşılacaktır. Ön hazırlıkta problem yaşarsanız, sorunları çözmek üzere sizi yarım saat öncesinde atölyede bekliyor olacağız.

Katılımcıların kendi bilgisayarları ile etkinliğe katılmaları zorunludur. Intel Edison ve diğer gerekli komponentler atölyede bulunmaktadır.

Yer kısıtlaması olduğundansadece kesin katılım yapacaklarınkayıt yaptırması önemlidir. Ayrıca, etkinliğe birkaç gün kala cep telefonu veya email yoluylateyit istenecektir.Zamanında teyit etmemeniz durumunda kaydınız gelecek bir başkasına yer açmak amacıyla silinecektir.

IoTxTR #30 destekçilerimiz:

www.iotxtr.org

LinkedIn: linkd.in/1IFrP90

Facebook: facebook.com/groups/IoTxTR

Twitter: twitter.com/IoTxTR

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Iotxtr #30 Intel Edison ve Iot Gateway'ler ile Sensörden Buluta Iot Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement