İş Sanat Bu Ay Sıra Dışı Bir Dans Topluluğunu Ağırlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İş Sanat Bu Ay Sıra Dışı Bir Dans Topluluğunu Ağırlıyor

İş Sanat Bu Ay Sıra Dışı Bir Dans Topluluğunu Ağırlıyor

L.A. Dance Project farklı bir dans deneyimiyle İş Sanat'ta sahne alıyor

29.04.2013 16:12

L.A. Dance Project Türkiye'deki ilk performansıyla İş Sanat'ta

Ünlü Fransız koreograf ve dansçı Benjamin Millepied tarafından kurulan ve yönetilen L.A. Dance Project farklı bir dans deneyimiyle İş Sanat'ta sahne alıyor. Geleneksellikten uzak, deneyselliğe açık topluluk, Millepied'in besteci Nico Muhly, sanat danışmanı Matthieu Humery, yapımcı Charles Fabius ve film yapımcısı Dimitri Chamblas gibi eski arkadaş ve dostları bir araya getirdiği bir "sanat kolektifi" olma özelliği taşıyor.

Prömiyerini Eylül 2012'de Glorya Kaufman'ın Dance at the Music Center gösterisiyle gerçekleştiren topluluk, bu proje ile yeni eserler yaratmak ve yeni ufuklar açan işbirlikleri kurmayı amaçlıyor.

2014 yılı itibari ile Paris Opera ve Balesi'nin Dans Direktörü görevine başlayacak olan projenin mimarı 34 yaşındaki Millepied, günümüzün en rağbet gören koreograflarının başında geliyor. 2010 yılında Natalie Portman ile rol aldığı ve aynı zamanda koreografisini yaptığı Darren Aronofsky'nin Black Swan (Siyah Kuğu) filmiyle ünlüler kervanına katılan Millepied, zarafet ve maharet dolu koreografilerinden dolayı eleştirmenler tarafından övülürken, çok sayıda dansçı ile karmaşık hareketler sahnelemekteki olağanüstü yeteneğiyle de dikkat çekiyor.

Bugüne kadar 130'a yakın gösteri ortaya koyan ve Paris Opera Balesi, Rusya'nın ünlü Mariinsky Balesi, Amerikan Bale Tiyatrosu gibi üst düzey bale toplulukları için koreografiler yapan sanatçı, 2010 yılında Fransız Hükümeti tarafından verilen Sanat ve Edebiyat Nişanı'na layık görüldü. 10 Mayıs Cuma akşamı tek bir gösteri için İş Sanat'ın konuğu olacak topluluk dans tutkunlarına olağanüstü bir performans deneyimi yaşatacak.

www.issanat.com.tr

L.A. DANCE PROJECT

Benjamin Millepied (kurucu)

Tarih: 10 Mayıs Cuma

Saat: 20.00

Yer: İş Sanat

Bilet Fiyatları:

1.Kademe 65 TL 2.Kademe 50 TL 3.Kademe 40 TL İndirimli 30 TL Öğrenci 20 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İş Sanat Bu Ay Sıra Dışı Bir Dans Topluluğunu Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement