KDT'de 39 Basamak Sahnelenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

KDT'de 39 Basamak Sahnelenecek

KDT\'de 39 Basamak Sahnelenecek

Konya Devlet Tiyatrosu, 39 Basamak adlı oyunu sahneleyecek.

02.01.2014 14:27  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT),  "39 Basamak" adlı oyunu sahneleyecek.

John Buchan ve Alfred Hitchcock'un yazdığı, Nafiz Sami Gürcüali'nin yönettiği oyunun dekoru Emre Satı, giysi tasarımı Fatma Görgü Sarıkurt, ışık tasarımı ise Osman Uzgören'e ait.

Oyun, 1935 Ağustos'unda Richard Hannay isimli kahramanın can sıkıntısını gidermek üzere tiyatroya gitmeye karar vermesiyle başlar. Richard, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella ile tanışır. Kadının gizli ajan olduğunu ve çok gizli görev için İskoçya'ya ulaşması gerektiğini öğrenir. Ancak kadının peşinde olan iki adam buna izin vermeyecektir. Böylelikle Richard, istemeden de olsa kendisini "39 Basamak" isimli gizli görevin içinde bulur. ve kovalamaca başlar.

Oyun, bugün ve yarın 20.00'de, 4 Ocak Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Sergi açılışları

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Uğur Avcı ile Resim Bölümü mezunlarından Ebru Öztaş ve Şeyma İpek tarafından Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan resim sergisi, 4 Ocak Cumartesi gününe kadar açık kalacak. Serginin temasında soyut, kavramsal ve fotogerçekçilik etkilerini görmek mümkün.

Ayrıca, yarın saat 17.00'de MEDAŞ Sanat Galerisi'nde "Günseli Demirok Kişisel Fotoğraf Sergisi"nin açılışı gerçekleştirilecek. Sergi, 18 Ocak Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerle buluşacak. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat KDT'de 39 Basamak Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement