"Müzede Bir Gece" Heyecanı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Müzede Bir Gece" Heyecanı

"Müzede Bir Gece" Heyecanı

New York'taki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, heyecan arayan genç ziyaretçileri için gece programları düzenliyor

27.06.2013 11:22

BİLGİN ŞAŞMAZ - Başrolünü Ben Stiller'in oynadığı "Müzede Bir Gece' adlı filme konu olan New York'taki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi (American Museum of Natural History - AMNH), heyecan arayan genç ziyaretçilerine sergi salonlarındaki dioramalar arasında geceleme fırsatı sunuyor.

Dünyanın en büyük müzelerinden Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nin etkinliği yoğun ilgi görüyor. Gezegenler, Deniz Canlıları ve Afrika Memelileri salonlarında konaklamak isteyen ziyaretçiler, bu macera için 129 ABD doları ödüyor. İzciler ve müze üyeleri için indirim uygulanan etkinliğin biletleri 1 Temmuz'dan itibaren 145 ABD doları olacak.

Etkinliğe 6-13 yaşındaki çocuklar refakatçiyle kabul ediliyor. Daha çok grupların tercih ettiği etkinlik, müze kapandıktan sonra saat 17.45'te başlıyor ve 09.00'a kadar devam ediyor.

Macera tutkunu misafirler, ziyaret saati bittiği için kapıları kapatılan loş ışıklı müzede el fenerleriyle yollarını buluyor. Birçok aktivite ve özel sunumların da verildiği etkinlik boyunca ziyaretçiler, dinozorlardan meteorlara, volkanik taşlardan vahşi yaşama kadar pek çok konuda açılan salonları gezme şansını elde ediyor.

Akşam aperatifi ve kahvaltı ikram edilen ziyaretçiler, geceyi uyku tulumlarında geçiriyor. Ziyaretçiler daha çok yaklaşık 30 metre uzunluğundaki mavi balina tasviri ile vahşi hayvanların dioramalarının yer aldığı salonlarda uyumayı tercih ediyor.

Cuma ve cumartesi geceleri düzenlenen etkinliğin, yoğun ilgi üzerine 2014 yılı biletleri de satışta bulunuyor.

Dünyanın en büyük müzelerinden Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, New York'taki Central Park'ın yakınında bulunuyor. Birbirine bağlı 25 bloktan oluşan devasa müzede 46 daimi sergi salonunda, 32 milyondan fazla parça sergileniyor. Müzede 200'den fazla bilim adamı görev yapıyor. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Müzede Bir Gece' Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement