Nova Muzak 11'de Tek Gece, İki Konser - Son Dakika
Kültür Sanat

Nova Muzak 11'de Tek Gece, İki Konser

Nova Muzak 11\'de Tek Gece, İki Konser

Borusan Müzik Evi ve Kod Müzik işbirliğiyle gerçekleştirilen Nova Muzak Series, iki performansla müzikseverlere bir sürpriz hazırlıyor.

14.03.2013 09:04  Güncelleme: 09:12

Konserde önce 2000'li yılların başından beri sürdürdükleri ortaklıklarıyla efsanevi krautrock grubu Can'in kurucularından davulcu Jaki Liebezeit ve Almanya'nın kadim elektronika gurusu, elektronik müzik sahnesinin yeraltı dünyasındaki öncü figürlerinden Burnt Friedman sahne alacak. İkinci yarıda ise Finlandiya'nın efsanevi elektronika ikilisi Pan Sonic'in bir yarısı Mika Vainio, performansıyla analog elektronik müziğin canlı olarak nasıl icra edileceği sorusuna yanıt verecek.

Jaki Liebezeit& Burnt Friedman/ 23 Mart Cumartesi – 21.30

Son albümleri Secret Rythms 5'i geçtiğimiz günlerde yayımlayan Jaki Liebezeit-Burnt Friedman ikilisi 15 Şubat Cuma akşamı 21.30'da 10 yılı aşan müzikal işbirlikleriyle Borusan Müzik Evi sahnesinde olacaklar. 80'li yılların sonundan beri elektronik müzik üreten Burnt Friedman farklı birçok isimle müzik üretmiş bağımsız bir müzik adamı. Friedman'ın ilerici müzik dünyasının birçok ikonik ismiyle işbirlikleri de var. Bunlar arasında Japan grubunun solisti David Sylvian ve davulcusu Steve Jansen ile kurduğu Nine Horses grubu, Atom Heart (Uve Schmidt) ile kurduğu elektro caz projesi Flanger ve kendisinin en fazla önem verdiği Jaki Liebezeit ile birlikteliği.

Can'in kurucu üyesi olarak tanınan Jaki Liebezeit, sadeliği karmaşa ile iç içe geçirmeyi başarabilen pek az davulcudan biri olarak anılıyor. Özellikle Can'in üçüncü albümü Tago Mago'daki hayranlık uyandıran "Halleluhwah" yorumunun yanı sıra, Liebezeit'in çalış tekniği grubun sound'unun adeta temelini oluşturdu. Olağanüstü "metronom" stiliyle tanınan Liebezeit, Can'deki grup arkadaşları tarafından da "yarı insan-yarı makine" olarak tanımlanıyor. 1980'de Phantomband'e katılan Jaki Leibezeit, Drums off Chaos ve Club off Chaos gibi davul topluluklarının da kurucusu. Jah Wobble'ın 30 Hertz Records'dan yayımladığı albümğnde Wobble ve Philip Jeck ile çalan ve sayısız müzisyenle kayıtlar yapan Leibezeit, yıllar içinde Depeche Mode'un Ultra ve Brian Eno'nun Before and After Science albümlerinin de aralarından bulunduğu pek çok albümde konuk müzisyen olarak yer aldı.

"Ritim olgusunun felsefi olarak peşinde olduklarını" belirten Friedman ve Liebezeit ikilisi bu nedenle 2002 yılından beri yaptıkları albümlere Secret Rhythms adını veriyor. İkilinin dub'dan, electronica'ya, free caz'dan latine uzanan sound'unun sırrı ise sahnede aralarındaki elektrikle açıklanabilir.

Mika Vainio/ 23 Mart Cumartesi – 23.00

Konserin ikinci yarısında, 90'lı yılların başında Ilpo Väisänen ile kurduğu Pan Sonic'in dağılmasıyla beraber kendi solo kariyerine yoğunlaşan Finli Mika Vainio ise 23.00'ten itibaren sahnede. Solo albümlerinde oldukça minimal sayılabilecek bir form anlayışından çıkmış ritimlerin üzerine doğaçlamalar ile üretilmiş gürültüleri, uğultuları, ses bulutlarını, bazen aşırı soyut bazen de dinleyicinin yüzüne çarparcasına sertlikte, aşırı doğrudan bir ifadeyle yansıtan Vainio, solo kariyeri haricinde Fennesz, Vladislav Delay gibi müzisyenlerle doğaçlama performanslar yapan ilginç bir müzisyen.

Nova Muzak Series takipçilerinin için doyasıya müzik dinleyebilecekleri Jaki Liebezeit& Burnt Friedman ve Mika Vainio konserleri, 23 Mart Cumartesi akşamı Borusan Müzik Evi'nde.

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Nova Muzak 11'de Tek Gece, İki Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement