Opera Sahnesinde Rus Bestecileri Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

Opera Sahnesinde Rus Bestecileri Konseri

Opera Sahnesinde Rus Bestecileri Konseri

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Rus bestecilerinin eserlerinden oluşan özel bir konser ile sanatseverlerle buluşacak.

27.03.2012 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Rus bestecilerinin eserlerinden oluşan özel bir konser ile sanatseverlerle buluşacak. 28 Mart Çarşamba günü saat 20:00 'da opera sahnesinin yer aldığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Piyanolu Rus Bestecileri" konserinde, Antalya operasının solistleri izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar. Konserde; birçok ünlü opera eserinden aryalar ve Liedler seslendirilecek.

Aleko'dan Sadko Operasına….

Rachmaninov "Aleko Operasından Arya", Rimsky Korsakov, " Çar'ın gelini operasından Marfa Arya, Bariton – Mezzo düet Gryanoy'un aryası , Çaykovsky "Eugeno Onegin operasından Onegin Arya ", Çaykovsky "Don Juan Serenad ", Çaykovsky : Liedler , Glinka : Lied, Musorksy: "Lied , Rimsky Korsakov "Sadko operasından Hintli misafirin şarkısı " Rimsky Korsakov " Liedler " konserde seslendirilecek olan eserler. Gecenin finalinde ise bir Rus şarkısı yer alıyor.

Güçlü solistler

Rus bestecilerin eserlerinin seslendirileceği bu özel gecede bas Engin Suna, soprano Nurdan Aydın, tenor Oben Bostancı, mezzo soprano Arzu Mecidova, mezzo soprano Medine Tuganova, bariton Tamer Peker ve bariton Serhat Konukman solist olarak sahne alacaklar. Gecenin piyanisti ise Marvida Hüseyinova olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Opera Sahnesinde Rus Bestecileri Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement