Özay Gönlüm, Türküleriyle Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Özay Gönlüm, Türküleriyle Anıldı

Özay Gönlüm, Türküleriyle Anıldı

Denizli Belediyesi, Türk halk müziğinin sevilen seslerinden, Denizlili sanatçı Özay Gönlüm'ü ölümünün 13'üncü yıldönümünde türküleriyle andı.

05.03.2013 16:10

Denizli Belediyesi, Türk halk müziğinin sevilen seslerinden, Denizlili sanatçı Özay Gönlüm'ü ölümünün 13'üncü yıldönümünde türküleriyle andı. Gecede ünlü sanatçının Türk halk müziğine kazandığı türküler seslendirilirken, Nineden Mektuplar'ı da Denizli şivesiyle okundu.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Özay Gönlüm'ü Anma Konseri'ne Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, Ak Parti MKYK Üyesi Nihat Zeybekci ile vatandaşlar katıldı. Konser öncesi, ünlü sanatçının hayatını konu alan sinevizyon gösterisi yapıldı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarından Yeşim Dağlı ve Hakan Eyiden, Gönlüm'ün birbirinden güzel eserlerini yöresel şiveyle seslendirdi. Özay Gönlüm'e gönül verenler, hep bir ağızdan türkülerle sanatçıya eşlik etti. Sami Alışık ise Nineden Mektupları, Denizli şivesiyle okudu. Belediye Başkanı Zolan, Ak Parti Denizli Milletvekili Zeybekci, Vali Demir, yaklaşık 2 saat süren anma konseri sonrası sanatçılara çiçek verdi.

Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin en önemli değerlerinden Özay Gönlüm'ü 13 yıl önce kaybettiklerini belirterek, "Türküler söylendikçe Özay Gönlüm gönlümüzde yaşayacak. Değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bu değerleri çocuklarımıza aktardığımız zaman biz olmaya devam ederiz" dedi. Ak Parti Denizli Milletvekili Zeybekci de "Stadyumda binlerce kişiyi zeybek oynarken görmek gibi bir hayalimiz vardı. Belediyemiz bu hayalimizi inşallah gerçekleştirecek. Özay Gönlüm gibi değerlerimiz yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

ONB(AÖ/CK) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Özay Gönlüm, Türküleriyle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement