"Ramazanda Caz Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Ramazanda Caz Festivali"

"Ramazanda Caz Festivali"

Festival, Kerem Görsev Trio'nun Sakıp Sabancı Müzesi'nin bahçesinde verdiği konserle başladı

24.07.2013 00:51

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Ramazanda Caz Festivali", Kerem Görsev Trio'nun Sakıp Sabancı Müzesi'nin bahçesinde verdiği konserle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayelerinde gerçekleşen ve İstanbul'un büyülü atmosferiyle cazseverleri buluşturacak festivalin ikinci gününde, dinamik ve uluslararası bir isim olan İlhan Erşahin "İstanbul Sessions" ile en eğlenceli konserlerinden birini gerçekleştirecek.

Festivalde 25 Temmuz'da ise müzik dünyasının en büyük davulcularından biri sahne alacak. Omar Hakim'in etkileyici grubu The Trio Of OZ, cazseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Miles Davis, David Bowie, Madonna, Celine Dion, Michael Jackson, Sting gibi dünyaca ünlü yıldızlarla çalışan Omar Hakim'e konserde, piyanist eşi Rachel Z ve kontrbas virtüözü Solomon Dorsey muhteşem performansıyla eşlik edecek.

The Trio Of OZ projesi, caz klasiklerinin yanı sıra rock müzikten kesitler de içeren özenle seçilmiş zevkli bir program sunuyor. Konserde, Duke Ellington, Depeche Mode, Wayne Shorter, Sting, Peter Gabriel, Coldplay ve Bjork gibi grup ve sanatçıların eserleri, Hakim'in ritim ve doğaçlama yeteneğiyle özgünce yorumlanacak.

Festivalde 29 Temmuz'da Magnetic North Orchestra ile tanınan Norveçli caz piyanisti ve besteci Jon Balke müzikseverleri bekliyor. 2002'de Helge Norbakken ile "vurma çalgılı düşünce kuruluşu" olarak nitelediği Batagraf grubunu kuran Balke'nin konserde, kemençe vitüözü Neva Özgen ile birlikte yapacakları müzik Ramazanda Caz'ın bu seneki süprizlerinden.

Ramazanda Caz'da 30 Temmuz'da ise müzikal kariyerine 1969'da başlayan Kudsi Erguner sevenleriyle buluşacak. Osmanlı müziğinin her türlü dalında sayısı 70'i bulan eserleri tüm dünyada dağıtılan Ergüner, Fransız perküsiyonist Pierre Rigopoulos'la birlikte sevenleriyle buluşacak.

Ramazanda Caz 2013'ün kapanış konserinde ise 1 Ağustos'ta Nardis Caz kulübünün kurucularından Önder Focan'ın "Swing A la Turc" projesi cazseverlerle buluşacak.

Festivalin her konserinde dileyenler için ücretli catering servisi iftar saatinde başlayacak.

Ayrıca izleyiciler, konser biletleriyle müze kapanış saatine kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nin "Oryantalizmin 1001 Yüzü" sergisini, Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonunu gezebilecekler.

Ramazanda Caz 2013, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü sponsorluğunda düzenleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement