Rasat Zamanı'nın Provaları Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Rasat Zamanı'nın Provaları Başladı

Rasat Zamanı\'nın Provaları Başladı

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan iddialı bir oyun daha sahne alacak.

22.01.2013 12:28

Deprem bilincinin genç nesillere aktarılması ve Türk Tiyatrosuna yeni eserlerin kazandırılması amacı ile 2011-2012 sezonunda düzenlenen Oyun Yazma Yarışmasında birinci olan "Rasat Zamanı"nın okuma provaları başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları tarafından Nisan ayında sahnelenecek oyunda deprem teması işleniyor.

AYDIN SİGALI YÖNETİYOR

Ülkemizin önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan jüri tarafından 64 eser arasından seçilen "Rasat Zamanı" sanatsal düzeyinin yanı sıra; deprem gibi kentimiz için çok hassas bir konuyu mizahla anlatma becerisi taşıması açısından da son derece önemli bir yapım. Ali Ömür Ulusoy'un eserinden uyarlanan oyunun yönetmenliğini Şehir Tiyatrolarının deneyimli sanatçısı Aydın Sigalı yapıyor.

15 SANATÇI YER ALIYOR

Zeliha Çetinkaya'nın Yönetmen Yardımcılığında bulunduğu oyunun dramaturji çalışmasında Sündüz Haşar, dekor tasarımında Sertel Çetiner, kostüm tasarımında Akın Sezer Tunalı, ışık tasarımında Cafer Yiğiter, ses tasarımında Mehmet Cebe, görsel tasarım da ise Serkan Aktü görev alıyor. Deprem simülasyonunun da yer aldığı oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Levent Muratoğlu, Aytek Mete Elgün, Eylem Tanrıver, Zeliha Çetinkaya, Mehmet Beyazıt, Aysel Yılmaz, Şafak Karali, İrem Kahyaoğlu, Volkan Dinç, Taylan Ertuğrul, Ufuk Aşar, Tarık Keskiner, Emel Pala, Betül Akgün ve Ahsen Gül Ever rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Rasat Zamanı'nın Provaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement