Sanat Sokağa Çıkıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Sanat Sokağa Çıkıyor

Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak olan Dünya Sanat Günü Kutlamaları kapsamında birçok sanatçı Bağdat Caddesi'nde bir araya gelecek.

09.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sanat Günü Kutlamaları, Kadıköy Belediyesi ile Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin (UPSD) işbirliği ile 12 Nisan Pazar günü Kadıköy Bağdat Caddesinde yapılacak.

Ünlü İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ı "Dünya Sanat Günü" olarak kabul eden UPSD, Kadıköy Belediyesi ile el ele vererek çeşitli sanat etkinliklerine imza atacak.

Meksika'da Nisan 2011 de yapılan UNESCO AIAP 17. Dünya Sanat Dernekleri Genel Kurulu'nda Türkiye'yi temsil eden Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam Türk delegasyonunun önerisini açıklayan bir sunum yaptı. Baykam, Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günü olarak kutlanmasını önermiş ve teklif kabul edilmişti.

Dört yıldır kutlanan Dünya Sanat Günü'ne Kadıköy Belediyesi de üç yıldır ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Nisan Dünya Sanat Günü kutlamaları Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla Bağdat Caddesi'nde yapılacak.

12 Nisan Pazar günü 10.00 -18.00 saatleri arasında Şaşkınbakkal- Erenköy arasında standlar kurulacak ve gün boyu canlı müzik, pandomim sanatçıları, çeşitli sanatsal aktiviteler yer alacak. Önemli yayınevleri, sanat kurumları, müzeler ve vakıfların katkısıyla 35 adet stand kurularak sanat kitapları, müzeler ve sanat kurumlarının tasarım mağazalarının ürünleri satılacak.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement