Mehmet Ali İzol, Şöhreti 70 Yaşında Yakaladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mehmet Ali İzol, Şöhreti 70 Yaşında Yakaladı

Mehmet Ali İzol, Şöhreti 70 Yaşında Yakaladı

Çekimleri Şanlıurfa'da süren ve TRT 6'da yayınlanan 'Can ve Ciğer' adlı dizide 'dede' rolünü oynayan 70 yaşındaki İzol, şöhretin keyfini yaşıyor.

14.09.2013 11:29  Güncelleme: 11:43

RAUF MALTAŞ - Çekimleri Şanlıurfa'da süren ve TRT 6'da yayınlanan "Can ve Ciğer" adlı dizide "dede" rolünü oynayan 70 yaşındaki Mehmet Ali İzol, şöhret olmanın keyfini yaşıyor.

Yaklaşık 2 yıldır yayınlanan dizide son bir senedir rol olan İzol, televizyon sayesinde şehrin en tanıdık simalarından oldu. Emekli şoför olan İzol, 70 yaşından sonra yakaladığı şöhret sayesinde Şanlıurfalılardan gördüğü ilgiden bir hayli memnun.

İzol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, izlediği filmlerde oyunculuk yapan yaşlı kişileri gördüğünde "Acaba ben de birgün bir dizide oynar mıyım?" diye hayal kurduğunu, onlara imrendiğini anlattı.

Şehirde çekimleri süren "Can ve Ciğer" dizisi setini sık sık gördüğünü, sette gördüğü ve daha önce de tanıdığı Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu yönetmeni Abdulkadir Kırıcı'ya dizide oynamak istediğini söylediğini anlatan İzol, Kırıcı'nın da yönlendirmesiyle başvurduğu yapımcıların denemelerinin ardından dizide rol almaya başladığını kaydetti.

Çekimlerde arkadaşlarının kendisine yardımcı olduğunu dile getiren İzol, "İlk günlerde bir hayli heyecanlıydım ama şimdi alıştım. Kendimi sadece işime vermeye çalışıyorum. Yönetmenimizin uyarılarına harfiyen uyuyorum. Arkadaşlarımın da desteğiyle hiçbir sorun yaşamıyorum" dedi.

70 yaşında gelen şöhret

İzol, şehirde de ilgiyle izlenen dizi sayesinde tanınmaya başlandığını söyledi.

Sokakta karşılaştığı kişilerin kendisiyle fotoğraf çektirmek istediğini aktaran İzol, "İnsanlar, 'Dede sen çok iyi yapıyorsun, güzel oynuyorsun' diye bana moral veriyor. Çevre illerde de tanınır hale geldim. Hayatımdan çok memnunun. Viranşehir'de bir defasında dolmuşa bindim, şöfor 'TRT 6'nın dedesinden nasıl para alalım' diye muavine kızıyor. Bu yaştan sonra şöhretin kapıları açıldı. Çok şükür artist olduk. Ne diyelim?"

Doğal oyuncu

Yapımcı Abdullah Toprak da oyunculukta esas olanın doğallık ve gerçek yaşamın birebir yansıtılması olduğunu ifade etti.

İzol'un oyunculukta aranan tiplerden biri olduğunu belirten Toprak, "Dede aslında kendini oynuyor, çok da oyunculuk yapmıyor. Aslında tam aradığımız oyuncu tiplerinden biri. Ezbersiz oynayan tek dizi oyuncusu. Kendisi, çekim esnasında bir kişinin cümleleri yönlendirmesiyle oynayabiliyor" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mehmet Ali İzol, Şöhreti 70 Yaşında Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement