Studio Oyuncuları-Oyun - Son Dakika
Kültür Sanat

Studio Oyuncuları-Oyun

Studio Oyuncuları-Oyun

Samuel Beckett'in ünlü kısa oyunu 'Oyun', 7 Mart'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda izleyicisiyle buluşuyor.

07.03.2017 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samuel Beckett'in ünlü kısa oyunu 'Oyun', 7 Mart'ta ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda izleyicisiyle buluşuyor.

"Samuel Beckett'in ünlü kısa oyunu 'Oyun', iki erkek ve bir kadın arasında geçmişte yaşanmış bir aşk üçgeninin sıradanlığını, hızlı tekrarlarla heyecanı artan gerilimli bir yüzeye taşır. Sıkışık ve soyut bir mekanda yalnızca yüz mimikleri rol alır. Sahnelendiği hemen her dönemde evrim geçiren Oyun, tiyatromuzun üstadlarından Şahika Tekand'ın yorumuyla göz alıcı bir sahne gösterisine dönüşüyor. Çağdaş sanat performanslarını aratmayan estetik ve maharet isteyen bir ışık tasarımıyla sahnelenen oyunda Studio Oyuncuları, sahnede gerçek risklerle mücadele ederek bütün yeteneklerini ortaya koyuyor. 2013 Afife Ödülleri'nde Şahika Tekand'a 'En Başarılı Işık Tasarımı' ödülü getiren Oyun, orijinalinin aksine 3 karakterin rollerini paylaşan 15 oyuncu ile sahneleniyor. Tekand'ın kendine has deneysel üslubuyla yeniden düzenlediği ve gerilimi eğlenceli bir boyuta taşıyan oyun, zaman-mekan algılarını da alt üst ederek, ışığın orkestra şefine dönüştüğü unutulmaz bir seyir vaadediyor."

Yazan: Samuel Beckett

Yöneten: Şahika Tekand

Çeviren: Levent Mollamustafaoğlu

Oynayanlar: : Burcu Afşin, Huriye Aliefendioğlu,Ayşegül Cengiz Akman, Alp Alpergün,Cansın Asarlı,Barış Bahçeci, Sıla Erkan, Mehmet Bahattin Genç, Burcu Ger, Ozan Gözel, İlknur Güneş,Nagihan Gürkan,Verda Habif,Betül İngin, Selen Kartay, Nazlı Deniz Korkmaz, Sema Mağara,Mehmet Okuroğlu, Özgür Özcan, Can Özmen, Tulu Ülgen, Onur Yar, Berivan Yurtsever

Sahne Tasarımı: Esat Tekand

Sahne Tasarımı Uygulama : Nesli Kayalı

Işık Tasarımı: Şahika Tekand

Efekt  tasarımı: Nilgün Kurtar

Kostüm Tasarımı: Şahika Tekand

Işık Masası Oyuncuları: Nilgün Kurtar, Damla Ahkemoğlu

Yönetmen Yardımcıları: Damla Ahkemoğlu, Nagihan Gürkan, Selen Kartay

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz  aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Studio Oyuncuları-Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement