"Suskun Afganistan" Sergisi FMV Galeri Işık'ta - Son Dakika
Kültür Sanat

"Suskun Afganistan" Sergisi FMV Galeri Işık'ta

"Suskun Afganistan" Sergisi FMV Galeri Işık\'ta

Feyziye Mektepleri Vakfı'na ait Galeri Işık'ın 27 Mart - 5 Nisan 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı "Suskun Afganistan" sergisinin açılışı yapıldı.

29.03.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sınır Tanımayan Fotoğrafçılar ekibinden Nasuh Mahruki, Naz Köktentürk, Mustafa Bilge Satkın, Zekai Demir'in Afganistan'a yaptıkları yolculuklar sırasında çektikleri fotoğraflardan oluşan "Suskun Afganistan" sergisi, FMV Galeri Işık'ta açıldı.

Feyziye Mektepleri Vakfı'na ait Galeri Işık'ın 27 Mart - 5 Nisan 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı "Suskun Afganistan" sergisinin açılışı yapıldı.

Sergi açılışına Afgan Başkonsolosu ve Afgan Kraliyet ailesi mensupları katıldı. Amanullah Han'ın torunlarından Faruk Han, yine kraliyet ailesinden merhum Şehzade Ertuğrul Osmanoğlu'nun eşi Zeynep Tarzi Osmanoğlu, Ömer Tarzi ve Prenses Nagia Doğan da açılışa eşlik etti. Atıl Kutoğlu, Coşkun Aral ve Tamer Yılmaz da sergiyi ziyaret edenler arasındaydı.

Afganistan'ın zor yaşam koşullarını, savaşların bıraktığı ağır etkileri ve Afgan halkının onurlu mücadelesini aktarmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlayan bu sergi; savaş ve adaletsizliğe direnen binlerce ve milyonlarca Afgan'ın yani ''sessizlerin sesi'' olmaya çalışacak.

Birbirinden çarpıcı fotoğrafın yer aldığı "Suskun Afganistan" sergisi, Deik/Türk-Afgan İş Konseyi tarafından desteklenirken, Türkiye-Afganistan dostluğunun da altını çiziyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Suskun Afganistan' Sergisi FMV Galeri Işık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement