Talas'ta Sinema Atölyesi Kuruldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Talas'ta Sinema Atölyesi Kuruldu

Talas\'ta Sinema Atölyesi Kuruldu

Kayseri'nin Talas ilçesinde ilk kez düzenlenen kültür sanat festivali kapsamında kısa belgesel film yarışması yapılacak.

08.05.2013 09:40  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, tarih ve kültür zengini Talas'ın değerlerini gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, 3 gün sürecek festivalin dolu dolu geçeceğini, hafızalardan uzun süre silinmeyeceğini ifade etti. Yıldırım, kültür ve sanat festivallerinin halkın buluşmasında ve kendini o yöreye ait hissetmesinde önemli bir araç olduğunu anlatırken, "Bu bir başlangıç. Festival kapsamında vatandaşlarımız Talas'ın türkü ve nağmelerini ilk kez dinleyecek" diye konuştu. Başkan Yıldırım festival kapsamında Anadolu'da ilk olduğunu öne sürdüğü sinema atölyesi kurduklarını söyledi.

Talas'ın tarihi ve modern olmak üzere 2 özelliğinin olduğunu belirten Başkan Yıldırım, şöyle dedi:

"Anadolu'nun göbeğinde Kayseri'de yetişmiş gençlere istihdam ve aynı zamanda katma değerin şehrimizde kalacağı bir alan olacak. Bu gençler kendilerinden sonrakilere de örnek olacak. Sinema atölyesiyle şehrimizin tanım misyonunu üstlenecekler. Buraya Türk sinemasının usta yönetmeni Yücel Çakmaklı'nın ismini verdik." Festival koordinatörü Hasan Basri Özdemir ise, belgesel yarışmasına ilk kez düzenlenmesine rağmen 82 film başvurun olduğunu anlatarak, "Ön elemeden sonra sayı 13'e düştü. Bunları Türk sinemasının Burçak Evren, Semir Arslanyürek ve Zahur Mükerrem gibi ustaları olan jüri üyeleri izleyerek en iyi filmi seçecek. İlk gün TRT Türk Halk Müziği Korosu Talas türkülerini de seslendirecek. İkinci gün ise Taş Mektep filmi izleyiciyle buluşacak. Son günde de Onur Ünlü'nün 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filmi ücretsiz izlenebilecek" dedi.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Talas'ta Sinema Atölyesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement