Türk Kültürü E Kitapta - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Kültürü E Kitapta

Türk Kültürü E Kitapta

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan e kitaplar, 20'si TEDA kapsamında olmak üzere 173'e ulaştı Listeye bu yıl, Türk edebiyatının en kapsamlı çalışması olacağı öngörülen "Türkiye Edebiyat Haritası"nın da eklenmesi planlanıyor

25.06.2013 11:32

TUĞBA ÖZGÜR DURMAZ - Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan e-kitap sayısı 173'e çıktı.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce okuyucuların ücretsiz olarak erişebildiği e-kitap sayısı, 20'si Türk Kültür Sanat ve Edebiyatının Dışa Açılması Projesi (TEDA) kapsamındaki eserler olmak üzere 173'e ulaştı.

Telif hakkı Bakanlığa ait arkeoloji, edebiyat, felsefe, halk bilimi, kültür, kültürel miras, sanat ve tarih alanları kapsamında divan, tezkire, kronik, menakıpname, biyografi, halk hikayesi, mesnevi, masal gibi çeşitli kaynaklar elektronik ortamda okuyucuya açılıyor.

Bu çerçevede, geçen yıl 15 divan, 2 mesnevi, 1 nazire e-kitap okurların hizmetine sunulurken, önceki yıllarda İngilizce matbu yayımlanmış 20 el kitabına da www.tedaproject.gov.tr ile ekitap.kulturturizm.gov.tr sitelerinde yer veriliyor.

Okuyucuya sunulan  "Vejetaryen Türk Mutfağı", "Halk Oyunları Kataloğu", "Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi", "Türk Kültüründe Yoğurt", "Taşeli Müzikleri", "Modena Devlet Arşivi'ndeki Osmanlı Devleti'ne İlişkin Belgeler", "VII. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Bildirileri", "Dönemin Mizah Dergilerinde Milli Mücadele Karikatürleri" gibi kültürel eserlerin yanı sıra Nezih Danyal'ın "Bilgisavarlaştırılanlardan Mısınız?", Turhan Selçuk'un "Bilişim ve Kurgu Bilim" gibi eserlerinin de bulunduğu karikatür ve bilişim türündeki kitaplar da elektronik yayınlar arasında yer alıyor.

-Bu yıl "Türkiye Edebiyat Haritası" da eklenecek

2004 yılında uygulamaya konan elektronik yayınlara bu yıl, bir süredir çalışmaları süren ve Türk edebiyatını en kapsamlı çalışması olacağı öngörülen "Türkiye Edebiyat Haritası" adlı eserin eklenmesi de planlanıyor.

Eserle, Türkiye'nin "edebiyat haritası" ortaya konarak, nerede hangi şair, yazar, hangi yapıt, hangi edebiyat etkinlikleri ve hangi edebiyat kuruluşu olduğu görülecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Kültürü E Kitapta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement