41 Kere Maşallah Orhan Baba - Son Dakika
Magazin

41 Kere Maşallah Orhan Baba

41 Kere Maşallah Orhan Baba

Müzik yaşamında 41'inci yılını dolduran Orhan Gencebay, hayata ve müzik yaşamına ilişkin samimi açıklamalar yaptı.

04.09.2012 06:03  Güncelleme: 21:12

Altı yaşında keman ve mandolin dersleri alarak müziğe başlayan, 'Devlet Sanatçısı' unvanlı Orhan Gencebay, eşi Sevim Emre'yle birlikte Quality of Magazine dergisinden Salih Keçeçi'ye çok özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz ay Bodrum'da 60 yaşına giren Orhan Baba'nın, 41'inci sanat yılı için de bir albüm hazırlandı. Yakında Poll Production etiketiyle çıkacak olan albümde; Sezen Aksu'dan Tarkan'a, Ajda Pekkan'dan Hande Yener'e, Kenan Doğulu'dan Mustafa Sandal'a 30 sanatçı, Orhan Baba'nın eserlerini yorumladı. Albümün çıkış parçası olan 'Batsın Bu Dünya'da ise tüm sanatçılar düet yaptı. Gencebay, gerek yeni çıkacak albüm, gerekse müzik dünyasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

BANA HEDİYE OLDU

Tribüte albümdeki 30 ünlü isim; benim dostlarım, evlatlarım, kardeşlerim... Onlar, benim 30 eserimi kendi tarzlarında yorumladılar ve bir anlamda bana doğum günü hediyesi verdiler. Onların bu duyarlılığından onur duyuyorum.

AYRIM YAPAMAM

Albümün adı, 'Orhan Gencebay'la Bir Ömür' albüm içindeki eserler, benim hayatımdaki çok önemli kesitleri anlatan yapıtlar... Yaşadıklarım ya da çevremde etkilendiğim ve yaptığım eserler... Albümde yer alan sanatçı arkadaşlarım okuyacakları şarkıları kendileri seçti. Eserlerim arasında nasıl ki ayrım yapamıyorsam, bu arkadaşlarım arasında da ayrım yapmam mümkün değil. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Berhudar olsunlar... Bana çok güzel bir duygu yaşattılar.

ŞİKAYETİM YOK!

Müzik piyasasındaki 41 yılım göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Şükürler olsun, bugün geldiğim noktadan hiçbir şikayetim yok. Sevenlerimin bana Orhan Baba demesi çok hoşuma gidiyor. Bunu ben koymadım, sevenlerim yakıştırdı. 'Baba' sözcüğü özel bir sözcük. Baba demek evin temel direği, kol kanat gereni demektir. Bu da çok gurur verici bir şey.

SEVİM EMRE:

Efendi ve insancıl

Orhan Gencebay'ın çok özel biri olduğunu söyleyen Sevim Emre, ilişkilerini şöyle anlattı: "Orhan'la 38 yıldır beraberiz. Onun efendiliği, insanlığı, hayata bakışı beni en çok etkileyen yönleri. Sevgi dolu bir insan. Ara sıra beni sinirlendirse de, onu hala ilk günkü gibi seviyorum ve hiçbir şeye değişmem. Orhan'a 'Aşkım' diye hitap ederim, Orhan'da bana 'Yavrum' ya da 'Sevim Hanım' der."

ORHAN GENCEBAY:

Aşkın tarifi yok, yaşanır!

Sevim Emre'yle ilişkileri hakkında da konuşan Orhan Gencebay, şunları söyledi: "Sevim Hanım'la hayat arkadaşlığımız koca bir ömür. Bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Aşkın tarifi yoktur, aşk yaşanır. Biz de 38 yılı böyle geçirdik. Sevim'e olan aşkımı şarkı yaptım biliyorsunuz. Altı sene önce yazdığım 'Doğum Günü' isimli şiiri besteledim, klipte de birlikte oynadık."

İŞTE O ŞARKI

Doğum günü Bugün senin doğum günün Sana dargın olamam ki Şu gönlümü kırsan bile Kıran sensin diyemem ki Kaç yıl kaldı yaşanacak Doğum günü kutlanacak Değer mi kalp kırılacak Ben seni hiç kıramam ki.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 41 Kere Maşallah Orhan Baba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement