65 milyon liralık Neşet Ertaş filmi yasaklanan Mustafa Uslu'dan isyan: Sanki kürtajla çocuğumu öldürdüler - Son Dakika
Magazin

65 milyon liralık Neşet Ertaş filmi yasaklanan Mustafa Uslu'dan isyan: Sanki kürtajla çocuğumu öldürdüler

23 Aralık'ta vizyona girmesi planlanan 'Neşet Ertaş' filmi mahkeme kararıyla engellendi. Filmin ve fragmanların yayınlanmasına gelen yasağın ardından yapımcı Mustafa Uslu, 65 milyon lira harcadığı filmine uygulanan sansür için, "Sanki kürtajla çocuğumu öldürdüler" ifadesini kullandı.

19.12.2022 16:31  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozkırın Tezenesi lakabıyla tanınan Neşet Ertaş'ın hayatı anlatan'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi, ailenin 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle açtığı dava sonrası sansürlendi. 23 Aralık'ta vizyona girmesi planlanan film ve fragmanların yayından kaldırılmasının ardından neye uğradığını şaşıran yapımcı Mustafa Uslu, 2. Sayfa programında içini döktü.

"10 MİLYON LİRA VERMEYE HAZIRDIK"

5 yılda çekilen film için 65 milyon lira harcadığını söyleyen Mustafa Uslu, "Filmimiz seyredilmeden yasaklandı bu bizi üzer. Defalarca aileyle görüştük kişinin ölümüyle kişilik hakları sona erer, miras olarak kalmaz buna rağmen defalarca görüştük. Maddi ve manevi anlaşmaya razıydık ama olmadı. Projede sadece birinin olmasını istemedikleri için anlaşamadık ekonomik konuda anlaşmıştık, 10 milyon vermeye hazırdık. Kitabın yazarı Erol Parlak'ı istemediler" dedi.

Neşet Ertaş için yaptığı 65 milyon liralık filmi sansürlenen Mustafa Uslu isyan etti: Sanki kürtajla çocuğumu öldürdüler

"SANKİ KÜRTAJLA ÇOCUĞUMU ÖLDÜRDÜLER"

Filmine uygulanan sansürden dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen Mustafa Uslu, sözlerinin devamında "Ben Yüksek Mahkemeye güvendiğim için bu parayı gözden çıkartarak film yaptım. İçim, kalbim acıyor. Filmimin peşini bırakmadım. Eşim ve çocuklarımın desteğini gördüm. Çocuklarımın babalık zamanlarından çalarak günde 18-20 saat çalıştım. Mahkeme salonundan çıkarken arkamda zafer çığlıkları atıldı. Çok gücüme gitti. Hayatımın en muhteşem filmini yaptım. Sanki kürtajla çocuğumu öldürdüler." ifadelerini kullandı.

65 milyon liralık Neşet Ertaş filmi yasaklanan Mustafa Uslu\'dan isyan: Sanki kürtajla çocuğumu öldürdüler

Son Dakika Magazin 65 milyon liralık Neşet Ertaş filmi yasaklanan Mustafa Uslu'dan isyan: Sanki kürtajla çocuğumu öldürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement