Bonomo ile 'İstanbul Müziği' - Son Dakika
Magazin

Bonomo ile 'İstanbul Müziği'

Bonomo ile \'İstanbul Müziği\'

Genç şarkıcı Can Bonomo, öncülüğünü yaptığı 'İstanbul Müziği'ni geliştirme çabasında olduğunu belirterek, "Bu müziğin içinde tınlayan bütün enstrümanlar İstanbul'da, sokaklarda çalan enstrümanlar var" dedi.

08.03.2013 11:00

Genç şarkıcı Can Bonomo, öncülüğünü yaptığı 'İstanbul Müziği'ni geliştirme çabasında olduğunu belirterek, "Bu müziğin içinde tınlayan bütün enstrümanlar İstanbul'da, sokaklarda çalan enstrümanlar var" dedi. Bonomo, yıl sonuna doğru bir şiir kitabı yazmayı da düşündüğünü de dile getirdi.

İlk albümü 'Meczup' ile yüz binlere varan hayran kitlesi oluşturmayı başaran Can Bonomo, 'Aşktan ve Gariplikten' adlı son çalışması kapsamında Optimum Outlet Adana AVM'deki imza günü için geldiği Adana'da, gazetecilerin gelecekteki planlarına dair sorularını yanıtladı. Yeni albümü, 'Aşktan ve Gariplikten' ile ilgili olarak bilgiler de veren Bonomo, bu adın nereden geldiğini de şöyle anlattı:

"Benim çok sevdiğim bir yazar olan İhsan Oktay Anar'ın, yazdığı ilk kitap olan ve 20'den fazla dile çevrilen 'Puslu Kıtalar Atlası' adlı kitabından etkilendim. Kitaptaki Arap İhsan'ın kolundaki iki dövme beni etkiledi. Anlamı ise 'aşktan ve gariplikten' demek. Bence çok güzel ve çok hoş bir söz."

2013 yılı Mart ayında başladıkları turne ile gezebilecekleri kadar çok yeri gezmek istediklerini dile getiren Bonomo, sanat dünyasında samimiyet ve istikrarın çok önemli olduğunun altını çizerek, "Eğer insanlar sizin samimiyetinize inanıyor ve buna güveniyorsa bir takım paylaşım ve etkileşime de girecektir sizinle. Biz buna dikkat ediyoruz" diye konuştu.

"BAŞKA MÜZİK TÜRÜNE YÖNELMEYECEĞİM"

Kendi tarzını ve müziğini yaratabilmenin çabası içinde olduğunu ifade eden Bonomo, bunu da 'İstanbul Müziği' olarak adlandırdığını kaydetti. Bonomo, "İçinde tınlayan bütün enstrümanlar İstanbul'da, sokaklarda çalan enstrümanlar. Dolayısıyla 'İstanbul Müziği' güzel bir yakıştırma. Ancak henüz yolun çok başındayız. İki albüm çıkarttık ve bu alandaki çalışmalarımızda devam ediyor. Başka müzik türüne yönelmeyeceğim. İstanbul Müziğini herkese tanıtacağız" ifadesini kullandı.

Bugün günümüzde pop müziği sanatçılarının Türk Halk Müziği'nden de eserler seslendirmeye başladığının hatırlatılması üzerine Can Bonomo, "Biz daha çok kendi müziğimizi yapıp, bu alanda aşama kaydetmeye çalışıyoruz. Henüz yolun başındayken diğer müzik türlerinde çalışma yapıp da kafaları karıştırmak istemiyoruz. İstanbul'da doğan ve adına da 'İstanbul Müziği' dediğimiz müzik türünde ilerlemek istiyoruz" dedi.

Bonomo, sanat yaşamında özel hayatı ile değil, yaptığı işle gündemde kalmak istediğini ve buna da özen gösterdiğini belirterek, "Gençler sevdikleri sanatçıları örnek alıyor. Bu nedenle toplumun önünde olan herkese önemli görevler düşüyor. Bu sorumluluğun bilincinde olmaya özen gösteriyorum. Bana gösterilen sevgi, daha iyi işler yapma yönünde bana güç veriyor" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Bonomo ile 'İstanbul Müziği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement