Elazığ Valiliği Sodes Projeleri Kapsamında Dorse Tiyatro Mobil Sahne ile İl ve İlçelerde Tiyatro... - Son Dakika
Magazin

Elazığ Valiliği Sodes Projeleri Kapsamında Dorse Tiyatro Mobil Sahne ile İl ve İlçelerde Tiyatro...

Elazığ Valiliği Sodes Projeleri Kapsamında Dorse Tiyatro Mobil Sahne ile İl ve İlçelerde Tiyatro...

Elazığ valiliği SODES projeleri kapsamında şehrin kültürünü tanıtmak amacıyla Tır üzerinde mobil tiyatro sahnesi hazırlayarak il ve ilçelerde tanıtım yapmaya başladı.

24.05.2012 14:40

Elazığ valiliği SODES projeleri kapsamında şehrin kültürünü tanıtmak amacıyla Tır üzerinde mobil tiyatro sahnesi hazırlayarak il ve ilçelerde tanıtım yapmaya başladı. Mobil Tır'ın tanıtımında konuşan vali yardımcısı Tarık Bahadır, Dorse Tiyatro Mobil sahnenin geçtiğimiz yıl fikri uyanan ve projelendirilen bir proje olduğunu söyledi.

Dorse Tiyatro Mobil sahnenin tanıtımında konuşan Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, "Tiyatro Mobil sahnenin geçtiğimiz yıl fikri uyanan ve projelendirilen bir proje. Sahnemiz 15 Mayıstan sonra Elazığ 'a geldi. sanatçı Abdullah Şekeroğlu ve ekibiyle birlikte ilçelerimizi gezmeye başladı. Şimdiye kadar gidilen yerlerde çok büyük ilgiyle karşılaşıyorlar. Bu bizi memnun ediyor. Elazığ'a hayırlı olsun. Sahnemizin özelliği ses ve ışık sistemi özel olarak yapılmış. Sahnemizin sadece kültürel etkiliğinde değil. Her hangi bir doğal afetlerde de kullanacağız. Kültürel etkinlikler konusunda maalesef dezavantajlı durumda olan ilçelerimizdeki vatandaşlarımıza kültür ve sanatı götürebilmek ve çok daha önemlisi o insanlarla hemhal olabilmek adına güzel bir projeye imza atmış olduğumuza inanıyorum" dedi.

Tanıtım töreninde konuşan sinema ve Tiyatro sanatçısı Abdullah Şekeroğlu da "Tam teşekküllü sanat Tır'ına sahip olduklarını belirterek,Bugün 4. ilçeye tiyatro için gideceklerini söyledi Şekeroğlu, "Her yerde coşku ile karşılaşıyoruz. Bu bize hız veriyor, haz veriyor bu çalışmalar. Elimizden geldiği kadar Elazığ kültürünü yaymaktan çok yaşatmaya çalışıyoruz. Bize kazandırılan sanat Tır'ı taze bir kan oldu" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sanat Tır'ı törene katılanlar tarafından gezilip tam not aldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Elazığ Valiliği Sodes Projeleri Kapsamında Dorse Tiyatro Mobil Sahne ile İl ve İlçelerde Tiyatro... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement