Erzurum'un unutulmuş türkülerine Mutlu dokunuş - Son Dakika
Magazin

Erzurum'un unutulmuş türkülerine Mutlu dokunuş

Erzurum\'un unutulmuş türkülerine Mutlu dokunuş

Erzurum'un yetiştirdiği değerlerden biri olan ses sanatçısı Taner Mutlunun 11 şarkıdan oluşan "Gönül" albümü çıktı.

27.07.2020 10:08  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un yetiştirdiği değerlerden biri olan ses sanatçısı Taner Mutlunun 11 şarkıdan oluşan "Gönül" albümü çıktı.

Erzurum düğünlerinin aranılan ismi olan Taner Mutlu, Erzurum'un unutulmaya yüz tutmuş hareketli müziklerini gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 12 adet halay potporisi yapan Mutlu, tüm müzik sevenlerin beğenisini kazandı.

Yaklaşık 22 yıldır müzik hayatı olduğunu ifade eden ses sanatçısı Taner Mutlu, Erzurum'un yetiştirmiş olduğu değerli sanatçılarına sahip çıkılmadığını söyledi.

Mutlu, "Erzurum'da kısır gecelerinde kına gecelerinde kapalı mekanlarda1990 yılları öncesinde zilli def klarnet eğlence yapılırdı. Özellikle gelişen popüler kültür maalesef tüm illerde olduğu gibi bizim ilimizde de yozlaştırdı. Kendi kültürümüzü kaybetmeye başladık örfümüzü adetimizi unutmaya başladık. Bizde bu kültürden yetişen nesil olarak kültürümüze nasıl katkı yapabiliriz diye düşündük üç arkadaş Erzurum kültürüne katkı yapmak adına unutulmaya yüz tutmuş Erzurum türküleri ve oyun havalarıyla Erzurum kültürüne müzikle başlasın dedik. Son yapmış olduğumuz eser ses getirdi. Yeni albümümün isimi gönül on bir parçadan oluşuyor. Bu yeni albümün 9 parçası gönül ilgili parçalardan oluşuyor. Albümün 4 parçasının söz ve müziği şahsıma aittir. Yaklaşık 22 yıldır müzik hayatım var profesyonel anlamda albüm yapmaya karar verdim. Albümüm için müziksel anlamda çok değerli arkadaşlarımızın katkıları ve destekleri oldu. Bu albüm için 4yıl emek oldu. Albümü çıkartırken başta şansızlığımız oldu. Elazığ'da deprem oldu korona virüs olayı oldu. Tüm dünya durdu. Tam bir uzun yol albümü kendi çapımda naçizane bestelerim var. Çok güzel bir çalışmadır. Minnoş eserimden bahsetmek istiyorum.2007 yılında minnoş eserimi yazdım. Her zaman üretmek çapasında olan bir insanım.2015 yılında sinema filminde kullandılar. Bir yıl sonra sanatçı ceylan minnoş eseri okumak istedi. Yeni yeni eserlerimiz var. Korona dan dolayı tedirginiz. Çok güzel eser çalışmamız var. Erzurum'un yetiştirmiş olduğu değerli sanatçımız şarkıcı Hüsamettin Ceylan"dan bir eserini seslendireceğim. Erzurumlunun sanatçıya bakış açısı çok iyi olduğunu söylememem. Allah rahmet etsin İbrahim Erkal'ın Erzurum'a kültürel anlamında katkısı oldu. Ancak çok büyük vefasızlıklarla karşılaştı. İbrahim Erkal dışarıda kendini kanıtladıktan sonra. İbrahim Erkal İbrahim Erkal olduktan sonra değer gördü. Erzurum'da kültüre ve değere sahip çıkılmıyor. Kaliteli göç veriyor kalitesiz göç alıyoruz. Ben 1996 yılından bu işi yapıyorum. Müzik benim için derya deniz müzikten beklentim kültürüme katkıda bulunmak istiyorum. Bizden sonra gelecek olanlar için miras bırakmak istiyorum. Beni sevenlere mesajım beni takip etsinler desteklesinler." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Erzurum'un unutulmuş türkülerine Mutlu dokunuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.


Advertisement