Gitme Dur Ne Olursun! - Son Dakika
Magazin

Gitme Dur Ne Olursun!

Gitme Dur Ne Olursun!

Meral Okay'ın ölümüyle sarsılan Sezen Aksu, bugüne dek pek çok dostunun ardından gözyaşı dökmek zorunda kaldı.

15.04.2012 06:03  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz pazartesi hayatını kaybeden Meral Okay'ın en yakın arkadaşı Sezen Aksu; 37 yıllık müzik kariyerinde yol arkadaşlığı yaptığı isimlere birer birer veda ediyor. Bugüne kadar Onno Tunç, Uzay Heparı, Melih Kibar, Çiğdem Talu ve Aysel Gürel gibi önemli müzisyenlerle çalışan Aksu, son olarak "Gitti ömrümün geri kalanı, yetemedim" dediği ve birlikte birçok şarkıya imza attığı Meral Okay'ı kaybetmesiyle büyük üzüntü yaşadı.

SES SÖZE BÜRÜNDÜ

Minik Serçe; 80'li yıllarda birlikte birçok şarkı yaptığı ve hayatını paylaştığı Onno Tunç'u 1996 yılında bir uçak kazasında kaybetti. Bursa'dan Yalova'ya dönerken, özel uçağının düşmesi sonucu hayata veda eden Tunç'un ölümünün ardından Sezen Aksu gazetelere "Ses söze büründü, Onno diye göründü" diye ilanlar verdi. Aksu ayrıca Tunç için 'Yol Arkadaşım' adlı şarkıyı yazdı. Sezen Aksu'nun geniş kitlelerce sevilmesini sağlayan 'Firuze', 'Sen Ağlama', 'Sitem', 'Ünzile' gibi şarkıların söz yazarı Aysel Gürel ise, 2008'de akciğer kanseri tanısıyla tedavi gördüğü hastanede karaciğer yetmezliği nedeniyle vefat etti. Aksu, Gürel'in ölümüyle bir kez daha yıkıldı. Minik Serçe, hayatı boyunca pek çok kayıp daha yaşadı...

İKİSİ DE KANSERDEN GİTTİ

Sezen Aksu, 1982'de çıkardığı beşinci albümü 'Firuze'de Çiğdem Talu'nun yazdığı, Melih Kibar'ın bestelediği 'Keşke' adlı şarkıyı seslendirmişti. Daha çok Erol Evgin'le çalışan Çiğdem Talu, 1983 yılında göğüs kanserinden hayatını kaybetti. Ünlü müzisyen Melih Kibar da 2005'te cilt kanserine yenik düştü.

KÖPEĞİNİ DE UNUTMADI

Köpeği Cano'nun ölümü de ünlü sanatçıyı çok sarsmıştı. Aksu, kaybettiklerine şarkı yapma geleneğini "10 yıllık dostum" dediği köpeğini kaybettikten sonra da sürdürdü. Aksu'nun 'Cano' isimli şarkısını Hülya Avşar seslendirmişti.

KULAĞINA ŞARKI SÖYLEDİ

Sezen Aksu; 3 1 Mayıs 1994'te, yol arkadaşlarından biri olan Uzay Heparı'yı kaybetti. Aksu; motosikletiyle yaptığı kaza sonucu bitkisel hayata giren Heparı'nın kulağına komadayken, birlikte yaptıkları 'Küçüğüm' adlı şarkıyı söylemişti. Aksu daha sonra, Heparı'yı anmak için 'Yas' adlı şarkıyı yaptı. Bu şarkıyı Levent Yüksel kendi albümünde okudu.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Gitme Dur Ne Olursun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement