Gümüş At Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Magazin

Gümüş At Sahiplerini Buldu

Gümüş At Sahiplerini Buldu

Avrupa genelinde ilki gerçekleştirilen Gümüş At Sinema ve Müzik ödülleri sahiplerini buldu.

10.04.2011 21:10

Avrupa genelinde ilki gerçekleştirilen Gümüş At Sinema ve Müzik ödülleri sahiplerini buldu.

Cojep Sanat ve Kültür Merkezi ile Yunus Emre Vakfı'nın işbirliğiyle bu yıl birincisi düzenlenen Uluslar arası Gümüş At ödülleri Belçika'nın başkenti Brüksel'de Sheraton otelinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye katılanlar arasında Büyükelçi Murat Ersavcı, eşi Zeynep Ersavcı, Yunus Emre Mütevelli heyeti üyesi Yazar Rasim Özden Ören, Yunus Emre Vakfı başkan yardımcısı Adnan Teksen, Yunus Emre Belçika müdür vekili Rahmi Göktaş, Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse, Sarar mağazalarının sahibi Cemalet Sarar, Sanatcı Rafet El Roman, Yusuf Güney, Yüksel Özkasap, Sinema oyuncularından Issız adam olarak tanınan Cemal Hünal, Kerpeden Ali olarak tanınan Barış Falay, Yeşim Bozoğlu, gazeteci Tuluhan Tekellioğlu başta olmak üzere bir çok sanatçı, oyuncu ve davetliler katıldı. Ödül töreninin sunuculuğunu da Ece Vahapoğlu yaptı.

Brüksel'de birincisi düzenlenen Gümüş At Ödülleri ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Murat Ersavcı, Gümüş At Ödüllerinin her yıl düzenlenmesini ve Avrupa'da yaşayan sanatla uğraşanların ödüllendirilmesinin de gerektiğini vurguladı. Gümüş At Organizasyonu Komite başkanı Ali Gedikoğlu, "Bugün Brüksel'de ilki düzenlenen Gümüş At Ödülleri her yıl Avrupa'da yaşayan sanat ve sanatçılara ödüllerini vermeye devam edecek. Gümüş At Organizasyona emeği geçen herkese, destek olanlara ve siz değerli davetlilerimize çok teşekkür ederim" dedi.

GÜMÜŞ AT ÖDÜLLERİNİ ALAN SANAT VE SANATÇILAR

Avrupa genelinde sinema, sanat ve müzik dallarında başarılı sanatçıları bir araya getirmek ve onları ödüllendirmek amacı ile Gümüş At Ödülleri adı altında proje başarı ile sonuçlandı. Brüksel'de düzenlenen ödül töreninde Gümüş At Ödülleri sahiplerini buldu, işte ödül alan isimler Türk Halk müziği dalında Ugur Işılak, Sinan Akkuş'un yönettiği "Evet, Ich Will!" en iyi film ve "180 Derece" filmiyle Cihan İnan en iyi yönetmen ödülü aldı. En iyi erkek oyuncu ödülü Erkan Albay'a, en iyi kadın oyuncu ödülü Pınar Erincan'a ve sinema dalında en iyi genç yetenek ödülü Burak Yiğit'e verildi. Sinema dalında ayrıca Özen Film'in sahibi Mehmet Soyarslan özel ödüle ve oyuncular Vedat Erincin ve Özay Fecht onur ödülüne layık görüldü. En iyi pop müzik sanatçısı ödülünü Yusuf Güney alırken, Uğur Işılak en iyi halk müzik sanatçısı seçildi. Fantazi müzik dalında Alkan-Ersoy ve klasik müzik dalında ikiz sopranolar Didem-Sinem çiftleri ödül sahibi oldu. En iyi çıkış yapan genç yetenek ödülü ise Ozan'a verildi. Müzik dalında ayrıca Rafet El Roman Avrupa özel ödülünün ve Yüksek Özkasap onur ödülünün sahibi oldu.

Gümüş At Ödülleri genel sanat yönetmeni Deniz Ziya Demirtaş, "Ben kendi açımdan çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Törende çok duygusal anlar yaşandı, bu anları gördüğümde bu festivalin yapılmasının ne kadar gerekli olduğunu gördüm. Yurt dışında başarı kendi olanakları ile kazanmış, yaşadıkları toplumda onların bir parçası olarak başarı kazanmışları ödüllendirmek muhteşem. Ben kendimde üç kere göçmenliği yaşadığım için onları çok iyi anlıyorum. Biz Avrupa'da yaşayan Türkleri alkışlamak istedik. İnşallah bu proje önümüzdeki yıllar daha güzel olacak" dedi.

Sinema ve Sanat Yönetmeni Erdal Murat Aktaş, "Avrupa'da yaşayan sanatçıları bir araya getirmekten mutlu olduk. Projenin amacı zaten Avrupa'da yaşayan sanatçıları ve Türkleri bir araya getirmek, aynı projede seneye görüşmek üzere diyorum" dedi.

Gümüş AT Ödülleri ödül törenin de Belçika'dan sanatçı Cumali Bulduk ve Sinem , Didem çiftinin de sahne almasıyla muhteşem bir ödül töreni oldu ve ayakta alkışlandılar.

ED(SSA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Gümüş At Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement