Jeanne Dar'c Gibi Biriyim! - Son Dakika
Magazin

Jeanne Dar'c Gibi Biriyim!

Jeanne Dar\'c Gibi Biriyim!

Ünlü rock'çı Seyyal Taner, "Kadınlar kendi yapmak istediklerini bende gördüler.

07.04.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müziğe 18 yıl ara veren Seyyal Taner, şimdi 'Ethnic Rock' adını verdiği albümüyle hayranlarının karşısına çıktı. Taner, yeni albümünü ve müzik tarzını Milliyet Sanat dergisinden Yavuz Hakan Tok'a anlattı:

ROCK İÇİN SAVAŞ VERDİM!

Rock, sadece bir müzik türü değildir. Bir yaşam kültürü, bir duruştur. Benim hiçbir zaman diğer popstarlar gibi bir yaşam tarzım olmadı. Belki ilk zamanlar ben de otrişler, tuvaletler filan kullandım ama kendimi kabul ettirdikten sonra üstüme derileri çektim.

70'lerde sahnede rock söylediğim dönemde, bunu benden başka yapan kadın şarkıcı yoktu. Erkeklerin büyük çoğunluğu da Anadolu rock yapıyordu. Ben dansla filan da süsleyerek kabul ettirdim izleyiciye kendimi. Teatral bir gösteriye dönüştürdüm sahne şovlarımı... Halka bu müziği sevdirmek için savaş verdim. Kadın olarak tek başınaydım.

AJDA FARKLIDIR

Turnelerde Türkiye'yi şehir şehir değil, kasaba kasaba dolaştım... Düşünün ki o zaman ne internet, ne bu kadar çok televizyon kanalı var. Yani insanların algısı da, görgüsü de çok daha kısıtlı... ve şehre çılgın bir kadın geliyor, acayip kostümlerle sahnede rock söylüyor. Beni nasıl bağırlarına basarlardı anlatamam. Hep alkışlandım, saygı ve sevgi gördüm. Çünkü öyledir Anadolu insanı... Kulağı ve müzik algısı çok çok yüksektir. Siz söylenenlere bakmayın!

Gözünü karartıp, elindeki her şeyi bir kenara koyup, basıp gidebilecek tipte bir kadınım. Bunu çok küçük yaşlardayken de yaptım, kariyerimin zirvesindeyken de... Sanırım kadınlar, kendi yapmak istediklerini gördüler biraz da bende. Bundandır ki kadınlar ayrı bir sever, kucaklar beni... Bir Jeanne d'Arc'lık var bende.

Ajda Pekkan da farklı bir kadındır. Kadın özgürlüğünde başka türlü bir timsal. O daha farklı yaşadı. O fanusun içindeki özgür kadındı, ben doğanın içindeki... O hepimizin büyüğü ve öncesidir. Onun verdiği mücadele inanılmazdır.

AKIL HOCAM YOKTU!

Ben, hiç normal yollarla sahneye çıkmadım. ya salonda koşarak tur atardım, ya tavandan iple inerdim ama mutlaka bir enteresanlık yapardım. Bir enerji patlaması, bir heyecan... İzleyici de alırdı bendeki enerjiyi...

SEZGİLERİM GÜÇLÜ

Benim hiç akıl hocam olmadı. Tamamen sezgisel, tamamen içgüdüsel yollarla ilerledim. Beden, akıl ve ruh üçlüsünden ortaya çıkan enerjiyi, doğru kullandığımı düşünüyorum. Doğru zamanda, doğru insanlarla olmanın bana getirdiği kazanımlar oldu. Bir de güzel tohumlar ektiyseniz, güzel ürünler alıyorsunuz. Hayattaki duruşum bununla da alakalı galiba.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Jeanne Dar'c Gibi Biriyim! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement