Serdar Öztop'tan Yeni Klip - Son Dakika
Magazin

Serdar Öztop'tan Yeni Klip

Serdar Öztop\'tan Yeni Klip

Serdar Öztop ayrıca Gür Akad ve Cem Köksal ile birlikte G3 projesi kapsamında 28 Ocak tarihinde Romeo Juliet Performance Hall'da sahneye çıkacak.

05.01.2012 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2002 yılında, Türkiye'nin ilk enstrümantal rock gitar albümü olan "Sükut"u çıkartan Serdar ÖZTOP, 2005 yılında yayınladığı son albümü "Mutluluğun Gözyaşları" ile büyük beğeni kazanmıştı. Bu albümün en dikkat çeken şarkılarından biri olan Güneş Doğudan Yükselir'i yeniden düzenleyen Öztop parçayı da kliplendirdi. Serdar Öztop ayrıca Gür Akad ve Cem Köksal ile birlikte G3 projesi kapsamında 28 Ocak tarihinde Romeo Juliet Performance Hall'da sahneye çıkacak.

2005 yılında yayınlanan Mutluluğun Gözyaşları albümünün en büyük sürprizi, Serdar ÖZTOP'un Türkiye'nin önde gelen müzisyenleri olan dostlarının katılımıyla her parçada farklı bascı ve davulcuyla çalışmış olmasıydı. Buna bir de yaylı, üflemeli ve vurmalı çalgı ustalarının da performansı eklenince "Mutluluğun Gözyaşları", müzikseverlerin Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerini birarada dinleyebileceği bir albüm olarak bile gerekli ilgiyi hakediyor. Serdar ÖZTOP'un sözü ve müziği kendisine ait olan eserlerini ilk kez bu albümde seslendirerek, duygu ve düşüncelerini kendi vokal tarzıyla dile getirme yolunda bir başlangıç yapmış olması ise albümün diğer sürprizi.

Çeşitli sanatçı ve grupla yıllardır süregelen çalışmaları sırasında edindiği deneyimi yurtdışında da takdir toplayan ilk albümünden edindiği tecrübeyle pekiştiren sanatçı, yurdumuzun müzikal çeşitliliğini gitar çalma tarzıyla harmanlayarak renkli, dinamik, melodik ve herzamanki gibi kendini notalarla ifade etme çabasında olan bir çalışma sunuyor. "Mutluluğun Gözyaşları", içerdiği müzikal zenginliğin yanısıra sanatçının tarzında zaten varolan Türk gitarist kimliğini iyiden iyiye ön plana çıkartmasıyla oluşan teknik farklılık sayesinde, dünya çapında yapılan gitar albümleri arasında kendine özel bir yer edinmeyi hedefliyor.

Albümde "medley" olarak yeralan Türk Müziği'nin unutulmaz longa ve sirtolarının müzikleri haricinde tüm söz, müzik, düzenleme, kayıt, edit, mix ve mastering'in Serdar ÖZTOP tarafından yapıldığı albümde davullarda; Volkan ÖKTEM, Cengiz BAYSAL, Burak GÜRPINAR, Cem AKSEL, Arbak DAL, Turgut BEKOĞLU, Aydın ŞEREF, Deniz GÜNGÖR, Utku ÜNAL, Gökçe DAYANÇ, bas gitarlarda; Nurhat ŞENSESLİ, İsmail SOYBERK, Tarkan GÖZÜBÜYÜK, Kerem TÜZÜN, Murat TÜKENMEZ, Burak KULAKSIZOĞLU, Alp ERSÖNMEZ, Sunay ÖZGÜR, Demirhan BAYLAN, İlker ÖZALP, vurmalılarda; Mehmet AKATAY, nefeslilerde; Toygun SÖZEN, Mehmet ÜNAL, Bulut GÜLEN, yaylılarda; Gündem Yaylı Gurubu yer aldı. Nev albüme adını veren parçaya yaptığı vokal nameleriyle, Zeynep ARIKAN ve Murat KÖSEOĞLU ise sözlü parçalara yaptıkları geri vokalleriyle albüme renk kattılar.

1970 yılında İstanbul'da doğdu. Sırasıyla bitirdiği okullar; Fatih Gazi İlkokulu, F.M.V.Ö. Işık Lisesi Orta Bölümü, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Meslek Yüksekokulu, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği. 

Müziğe ilkokulda mandolin çalarak başladı. Lise yıllarında gitarla tanışmasıyla beraber, ciddi anlamdaki ilk müzik çalışmalarına başlamış oldu. Okul grubuyla beraber çeşitli konserler verdi ve Milliyet Liselerarası Müzik Yarışmalarına katıldı. Üniversite yıllarında kurduğu ilk grubu Exon ile rock tarzındaki İngilizce sözlü bestelerini seslendirmeye başlayarak, grubuyla çeşitli illerde konserler verdi. Gülhane yarışmalarında iki dalda birincilik alan grup, karışık bir kasette bir parçasını seslendirme şansını yakaladı. Daha sonra kurduğu Funk-Rock grubu BlueLine başarılı konserlerin ardından, elemanlarının askere ve yurtdışına gitmeleri nedeniyle dağıldı. 

B.Ü. Elektronik M.Y.O.'dan mezun olduktan sonra, Stüdyo Spectrum'da tonmaisterlik yapmaya başladı. Burada stüdyo teknikleri konusunda kendini geliştirme fırsatını bularak, çeşitli albümlerin yapımında görev almaya başladı. Bunun ilk örneklerinden biri, Murat Köseoğlu'nun "Yine Yağmurlar Yağıyor Duygularıma" adlı albümüdür. Bu sırada Türkçe sözlü rock grubu Kesmeşeker'e katıldı ve grubun "Aşk ve Para" albümünün kayıtlarını Boğaziçi Üniversitesi Ses Kayıt Stüdyosu'nda gerçekleştirdi. Albümden sonra gruptan ayrılarak uzun süre barlarda müzik yapacağı Indians grubunu kurdu. Devam etmekte olan stüdyo çalışmalarını, bir ev stüdyosu kurarak, aranjör-prodüktör olarak sürdürmeye başladı. Bunun ilk ürünleri, Tanju Aşanel'in "Yolculuk" albümü ve Kaynak'ın "Carpe Diem" albümüdür. Bu sıralarda tanıştığı Haluk Levent'in iki albümüne gitarist olarak katıldıktan sonra, içinde kendi bestelerinin de bulunduğu "Arkadaş", "Mektup" ," HYPERLINK "http://www.leyla.com/"www.leyla.com" ve "Akşamüstü" albümlerinin yapımını üstlendi. Bununla beraber Teoman, Erol Evgin, Murat Evgin, Rojin, Kutsal gibi sanatçıların albümlerinde de çalıştı.

2002 yılı Haziran'ında Türkiye'nin ilk enstrümantal rock albümü olan ilk solo albümü "Sükut"u çıkarttı. Kısa bir sure sonra da tanınmış rock grubu Bulutsuzluk Özlemi'ne katıldı. 2003 Ağustos'unda ünlü gitar sitesi www.guitar9.com 'da undiscovered artist seçildi ve "Sükut" albümü pek çok dünya ülkesinde ilgi gördü. Aynı yıl Bulutsuzluk Özlemi ile senfoni orkestrası eşliğinde açıkhava tiyatrosunda verdikleri konserin kayıtları "Bulutsuzluk Senfoni" adıyla piyasaya sürülürken, Bora Uslusoy ve Quartet Muartet'in albümlerini şirketi Öztop Müzik'ten yayımlayarak prodüktörlük çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. 2004 yılını çeşitli konser ve stüdyo çalışmaları ile geçirdikten sonra 2005 yılı başında 2. albümünü kaydetmek ve solo projelerine ağırlık vermek üzere Bulutsuzluk Özlemi'nden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Serdar Öztop'tan Yeni Klip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement