Sezen mi Ajda Mı? - Son Dakika
Magazin

Sezen mi Ajda Mı?

Sezen mi Ajda Mı?

Yıllardır hep karşılaştırılırlar İkisi de milyonlarca hayrana sahip.

06.01.2013 06:02

Sezen aşkta kırılgandır! "Git!" diye başlar söze, sonra tutamaz kendini; "Gitme dur ne olursun. Gitme, kal yalan söyledim!" diye duygularını hemen açık eder. Ajda ise cool kadındır! "Meydan okuyorum hayata ve sana!" der, kuyruğu dik tutar!

Sezen halk kadınıdır; argoyu iyi bilir, iyi de kıvırır! Canı çok sıkılırsa basar kalayı: "Söverim gelmişine geçmişine, ayıpsa ayıp!" Ajda salon kadınıdır. Beddua ederken bile zariftir: "Eline gözüne, diline de dursun, buraya kadar sana uğurlar olsun!"

HOLDİNG İLE KOBİ

Ajda yalnızdır; kocaman evinde kedilerine sarılır. Çok zorlanırsa kardeşi Semiramis'le avunur. Sezen kalabalıkların kadınıdır. Oğlu falan yetmez ona; dergaha çevirdiği evinde dostlarıyla zamanı savurur.

Sezen dev bir holding gibidir! Menajerini, basın danışmanını, terzisini, avukatını, yapımcısını, yeğenini, aşçısını, şoförünü görünce; sen de o saltanatın bir parçası olmak istersin. Ajda; KOBİ (Küçük ve orta boy işletme) gibidir! Bir yardımcısı, bir de kendisi vardır. Görünce onları, omuz vermek istersin.

Sezen ihracatçıdır! Hem kendi söylediği 'Hadi Bakalım' şarkısı, hem de şarkılarını verdiği Tarkan sayesinde Meksika'ya, Rusya'ya, Fransa'ya ulaşmıştır. Ajda ithalatçıdır! Zamanında Fransa'dan, İtalya'dan aldığı şarkılarla ortalığı yakmıştır.

PERFORMANS FARKI

Sezen derindir. Öyle çok dostu vardır ki, şaşarsın. Aleyhinde haber yapacak olsan kasarsın. Ajda serindir! En kötü tepkisi düzeltme metni ya da kuru bir sitemdir.

Konu konserse; Ajda performansa bakar! Seksi elbiselerle, dansçılarla, şarkılarla yıkar geçer. Sezen muhabbetine bakar. O, esprileriyle kırar geçer!

Ajda çalışkandır! Madonna konserini izlese "Ben de yaparım" diye hırslanır; bir vince folyo sarıp sahnede forslanır! Sezen dalgacıdır! Bir Madonna'ya, bir Ajda'ya bakar; sonra ikisiyle de makara yapar!

Ajda özel hayatında sevimli, haylaz bir genç kız gibidir. Onunla bara, konsere gitsen 'hep takılmak' istersin. Sezen özel hayatında guru gibidir. Ondaki deryayı görünce "Bir fikir de bana ver" dersin.

SEZEN AKSU

500 ŞARKI, 20 MİLYON ALBÜM

Sezen Aksu, gerçek ismiyle Fatma Sezen Yıldırım; Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğdu (1954). Öğretmen bir anne ile babanın kızı. 3 yaşına kadar Denizli'de yaşadı, sonra ailesiyle İzmir'e taşındı. 1970 yılında jüri başkanlığını Ajda Pekkan'ın yaptığı 'Altın Ses' yarışmasına katıldı, altıncı oldu. Aynı yarışmanın birincisi ise Nilüfer'di... 73 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne başladı ama aklında sadece müzik vardı. 75'te ilk 45'liği 'Haydi Şansım'ı yayınladı. Plak sadece 50 adet sattı. Hevesi kırılmadı, şeytanın bacağını; listelerde fırtınalar estiren üçüncü 45'liği 'Olmaz Olsun/Vurdumduymaz'la kırdı. O gün bugündür hiç hayatımızdan çıkmadı... 200'ün üzerinde ödül alan, 20 milyon albüm satan, eserlerini 100'ün üzerinde sanatçının seslendirdiği, 500'ün üzerinde eser üreten ve 20 ülkede 1.500 konser veren Aksu, müziğin yaşayan efsanelerinden...

AJDA PEKKAN

24 ALBÜM 50 SİNEMA FİLMİ

Tam adıyla Ayşe Ajda Pekkan; 1926 İstanbul doğumlu... Deniz binbaşısı bir babayla, ev hanımı bir annenin kızı... Çocukluğunun büyük bölümü Gölcük'te geçti. Kariyerine sinema ile başladı. 1963 yılında Ses dergisinin açtığı kapak yıldızı yarışmasına katılan Pekkan, Ediz Hun'un erkekler dalında birinci, Hülya Koçyiğit'in kadınlar dalında ikinci olduğu yarışmada birinci seçildi. Aynı yıl 'Adanalı Tayfur' filmi ile ilk kamera deneyimini yaşadı. 64'te ilk 45'liği 'Her Yerde Kar Var/17 Yaşında'nın beğenilmesi üzerine müzik hayatına atıldı. 1977'de yayınladığı 'Süperstar' albümünün getirdiği başarı ile de 'Süperstar' olarak anılmaya başladı. Paris, Tokyo, New York, Tahran gibi pek çok yerde konserler verdi. 24 albüm ve 50 civarı filme imza atıp yüzlerce ödül kazandı. O, sadece bir efsane değil; ikon, star ve çok daha fazlası...

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Sezen mi Ajda Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement