Sinema Ustalarına 'onur' Ödülü - Son Dakika
Magazin

Sinema Ustalarına 'onur' Ödülü

Sinema Ustalarına \'onur\' Ödülü

İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen 'Sinema Burada Festivali'nde onur konukları Perran Kutman ve Engin Çağlar'a ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. 80'inci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen '11'inci Sinema Burada Festivali', onur konukları Perran Kutman ve Engin Çağlar'ın katılımıyla İzmir Sanat'ta başladı. 18 Eylül'e kadar sürecek olan ve bu yılki teması 'melodram filmleri' olarak belirlenen festival, sanat dünyasının ünlülerini İzmir'de buluşturdu.

15.09.2011 11:50

İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen 'Sinema Burada Festivali'nde onur konukları Perran Kutman ve Engin Çağlar'a ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi.

80'inci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen '11'inci Sinema Burada Festivali', onur konukları Perran Kutman ve Engin Çağlar'ın katılımıyla İzmir Sanat'ta başladı. 18 Eylül'e kadar sürecek olan ve bu yılki teması 'melodram filmleri' olarak belirlenen festival, sanat dünyasının ünlülerini İzmir'de buluşturdu. Sinema Burada Festivali etkinliği kapsamında düzenlenen açılış töreninde hayranlarıyla buluşma fırsatı bulan ünlü sanatçılar Perran Kutman ve Engin Çağlar onur ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan aldı. Dizi çekimleri nedeniyle törene katılamayan genç oyuncular Melisa Sözen ve Mehmet Akif Alakurt'un ödüllerini ise sanatçı arkadaşları Şebnem Doğruer aldı.

'ONUR ÖDÜLÜNÜ HAKETMİŞ OLDUK'

Törende konuşan Perran Kutman, "Bu yaşta onur ödülü almak çok önemli. Çok sevdiğim bir Tayvan deyişi var. 'Kuğuların suyun yüzündeki sakin duruşu sizi aldatmasın. Onlar öyle durabilmek için ayaklarıyla ne kadar çırpınıyorlar suyun altında biliyor musun?' diye. Hiçbir şeye boynumuzu eğmedik, keşke demedik. O zaman bu onur ödülünü haketmiş olduk" dedi.

İzmir'e sık gelmeye çalıştığını söyleyen Engin Çağlar da, "Sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Gittiğimiz çoğu yerde bize 'sizin filmlerinizle büyüdük' diyorlar. Şunu bilin ki, biz de sizinle büyüdük" diye konuştu.

Konuşmasında, sinemanın geniş kesimlere ulaştırılması konusunda yaptıkları çalışmalara değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki 'Yeniden Sinematek' gösterimleri ve Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki 'Açık Hava Film Şenliği'ni örnek gösterdi.

Başkan Kocaoğlu, bu yılın 'onur konukları' Perran Kutman ve Engin Çağlar ile genç oyuncular Melisa Sözen ve Mehmet Akif Alakurt adına sanatçı arkadaşları Şebnem Doğruer'e ödüllerini takdim etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Sinema Ustalarına 'onur' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement