İstanbul'da Preısner ve Gerhard Müzikseverlerle Buluştu - Son Dakika
Magazin

İstanbul'da Preısner ve Gerhard Müzikseverlerle Buluştu

İstanbul\'da Preısner ve Gerhard Müzikseverlerle Buluştu

Polonyalı Kompozitör Zbigniew Preisner, Avustralyalı şarkıcı, besteci ve aranjör Lisa Gerrard ile birlikte İstanbul Kongre Merkezinde sahne aldı.

09.05.2014 08:23  Güncelleme: 08:19

Polonyalı ünlü besteci ve kompozitör Zbigniew Preisner, Avustralyalı şarkıcı, besteci ve aranjör Lisa Gerrard ile birlikte İstanbul Kongre Merkezi'nde sahne aldı.

Konser, bu sene 70. yılını kutlayan Yapı Kredi'nin ana sponsorluğunda, "Good Music In Town" konsepti çerçevesinde Map İletişim ve Piu Music organizasyonuyla düzenlendi. Preisner'ın, üç bölümden oluşan konserine İstanbul Senfoni Orkestrası, İstanbul Flarmoni Korosu ve çocuk soprano Matthew Price da eşlik etti. Pek çok festivalde ödüller alan Zbigniew Preisner, Lisa Gerrard vokali ile birlikte İstanbul Kongre Merkezi'nde müzikseverlere uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir konser ziyafeti sundu.

Polonyalı ünlü besteci ve kompozitör Zbigniew Preisner kendisi gibi Polonyalı olan usta yönetmen Krzysztof Kieslowski'nin filmleri için yaptığı bestelerle tanındı. Preisner'in müziklerini bestelediği filmler arasında Polonya devlet televizyonu için hazırlanan Dekalog adlı kısa film serisi, Véronique'in İkili Yaşamı, Üç Renk: Mavi, Üç Renk: Beyaz ve Üç Renk: Kırmızı'nın yanı sıra, pek çok belgesel de yer aldı. Ayrıca birçok ünlü filmin de müziklerine imza atan Preisner'in iş arkadaşı ve yakın dostu Krzysztof Kieslowski için bestelediği Requiem For My Friend, bir ağıt niteliği taşır. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin İstanbul'da Preısner ve Gerhard Müzikseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement