Sızıntı Milliyet'i Fena Çatlattı - Son Dakika
Medya

Sızıntı Milliyet'i Fena Çatlattı

Sızıntı Milliyet\'i Fena Çatlattı

İmralı zabıtlarını manşete taşıyan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, patrondan uyarı alınca gazeteyi terketti.

05.03.2013 13:28  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler.com'da yayınlanan habere göre, Milliyet'in patronu Demirören'in Derya Sazak'tan Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine, Hasan Cemal ile Can Dündar'ı işten çıkarmasını istediği iddia edildi.

Gerçekgündem.com ise "İmralı Zabıtları" başlıklı haberiyle gündemi değiştiren ve iktidarının şimşeklerini üstüne çeken Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ın, gazetenin patronu Erdoğan Demirören tarafından uyarılınca odasını boşalttığı konuşuluyor.

İddialara göre, Sazak'ın odasını boşaltmasına giden süreç şöyle gelişti:

SENİ BU HABERLER İÇİN GETİRMEDİK

Gazetenin sahibi Erdoğan Demirören, dün akşam saatlerinde Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ı odasına çağırdı. Demirören, gazetenin yayın çizgisinden memnun olmadıklarını belirterek, "Biz böyle bir gazete istemiyoruz. Seni buraya bu tür haberler yapman için getirmedik'' dedi. Sazak ise haberin arkasında durdu ve "Bu tutanak dünyanın her yerinde haberdir'' dedi. Görüşme sırasında, Demirören'in "Başbakan Can Dündar ile Hasan Cemal'i istemiyor, yazılarına son ver'' dediği de kaydedildi. Sazak, bu isteği gerçekleştiremeyeceğini belirtti.

SAZAK GAZETEYİ TERKETTİ Mİ?

Yaklaşık beş dakika süren görüşmenin ardından, Sazak'ın kendi odasına geçtiği ve kitaplarını alarak gazeteden ayrıldığı iddia edildi. Sazak, dün gece Milliyet ve Vatan'ın düzenlediği kokteyle de katılmadı. Kokteylde Erdoğan Demirören'in de olmaması dikkat çekti.

Bu sabah Milliyet Gazetesi'nin Yazı İşleri toplantısına da Sazak'ın katılmadığı, toplantıyı Tahir Özyurtseven'in yönettiği öğrenildi.

CAN DÜNDAR TEPKİLİ HASAN CEMAL YAZMIYOR

Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerini "İsteyanler daha sorumlu gazeteleri okuyabilir" diye yanıtlayan Can Dündar ile birlikte kellesi istenen Hasan Cemal'in patronun kendisini istemediğini öğrenince yazılarına ara verdiği de konuşuluyor. İddialara bakılırsa Hasan Cemal'in üç gündür yazı yazmama gerekçesi patronajın kendini istemememesi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya Sızıntı Milliyet'i Fena Çatlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement