Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Kırklareli Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen konferansta Türkiye'de korsanla mücadelede önemli adımlar atıldığını söyledi. Konferansta ayrıca Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen de konuşma yaptı ve Esere saygılı korsana karşıyız sloganıyla düzenlenen afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Edebiyat ve Kitap Topluluğu tarafından hazırlanan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız'ın konuşmacı olarak katıldığı Günümüz Şiiri ve Nesri Üzerine Değerlendirmeler ve Çözüm Önerileri Konferansı düzenlendi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3'üncüsü düzenlenen Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleni'ne katılan 18 şair şiirlerini seslendirdi.
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, şiirin, hayatın vazgeçilmezi olduğunu belirtti.
Denizli Büyükşehir Belediyesince, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şölenine katılan 12 şair şiirlerini okudu.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceği Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleni 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak.
Eskişehirli şairler, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM)’nin davetlisi olarak gittikleri Ankara’da adeta Eskişehir rüzgârı estirdiler.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili, "Bir daha 15 Temmuz olmasın diye, Türkiye'de bir daha başbakanlar idam edilmesin diye, postmodern darbeler olmasın diye, istikrar için, Türkiye'nin geleceği için, 21.
Hocalı soykırımına ithafen çekilen kağıt kabir filminin galası, Ankara’da yapıldı.
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) "Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu" düzenlendi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yaren Şairler Şöleni ve Ödül Töreni’ için Denizli’ye gelen şairler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.
Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği, Azerbaycan Yazarlar Birliği ile işbirliği anlaşması imzaladı.
Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Gaziantep Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
İlhan Akın ve Mehmet Nuri Parmaksız'ın yazdığı Mahşerin Galibi kitabı, Akçağ Yayınlarından çıktı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Şiir Günleri' Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Samsun'da düzenlenen 'Uluslararası Şiir Günleri'ne katılan bir çok ünlü şair, şiir severlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Araştırmacı-Yazar Ergün Veren'in kaleme aldığı ve görme engelliler için de "Sesli Kitap" olarak hazırlanıp Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği Genel Merkezi'nce yayımlanan "Eskişehir'i görsem-Eskişehir Üzerine Folklorik İnceleme ve"...
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından düzenlenen "Kadın Şairler Şiir ve Müzik" dinletisine katıldı.
Şahinbey Kaymakamlığı tarafından 'Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri' programı kapsamında bir panel düzenlendi.
İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin Davetlisi olarak Londra'daydı.
Mehmet Nuri Parmaksız ile Mahşerin Esrarı'na ve edebiyata dair bir söyleşi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Geleneksel Şiir Günleri, ünlü şairleri Samsunlularla buluşturacak.
3. Uluslararası Samsun Şiir Günleri 12-14 Ekim 2012 tarihlerinde Samsun'da yapılacak.
Akçağ Yayınlarından Ağustos'un ilk haftası çıkacak romanda gerçek aşk kavramı işleniyor.
Kütahya Simav'da bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Şairler Şöleni" sona erdi.(İLESAM) tarafından organize edilen ve yaklaşık 40 şairin katıldığı şölenin kapanış etkinliği, Başdeğirmenler Restoranında gerçekleştirildi.
Kütahya'nın Simav ilçesinde düzenlenen üç günlük "Şairler Şöleni" Türkiye'nin dört bir yanından gelen 40 ünlü şairi bir araya getirdi.
"ESERE Saygılı, Korsana Karşıyız" adlı slogan ve logo yarışması ödülleri dağıtıldı
I.Uluslar arası Tarım-Gıda ve Gastronomi Kongresi başladı.
İLESAM 2011 Ödül töreni Mart-Haziran ayı içinde yapılacaktır.
Engelliler ve kendiniz için bir dikili ağacınız olsun!