Arü'de "Çanakkale ve Mehmet Akif" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Arü'de "Çanakkale ve Mehmet Akif" Sempozyumu

Arü\'de "Çanakkale ve Mehmet Akif" Sempozyumu

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) "Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu" düzenlendi.

18.03.2016 14:48

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) "Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu" düzenlendi.

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesinde, Türkiye İlim Edebiyat ve Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ve Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle düzenlenen sempozyuma ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye İlim Edebiyat ve Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, 18 üniversiteden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

ARÜ Rektörü Prof. Korkmaz, sempozyumda yaptığı konuşmada, "Kahramanlar hayatını ortaya koyduğu zaman, ölüm ile yüz yüze geldiği zaman, ölümün karşısında merdane durduğumuz zaman karakterimiz ortaya çıkar." dedi.

Korkmaz, Ardahan bölgesinde de Osmanlı-Rus savaşı döneminde Halk Ozanı Aşık Şenlik, düşmana karşı bu toprakları korumak için amansız bir mücadele verdiğini anımsattı.

Parmaksız da bugünün önemine değinerek, tarihe düşen bir not olduğunu söyledi. Çanakkaleyi ve Akif'i çok ayrıntılı anlatmaya çalışacaklarını belirten Parmaksız, şunları söyledi:

"Bugün 18 mart ve 18 farklı üniversiteden farklı öğretim üyesi Çanakkaleyi anlatacak. Hem Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığını, hem o ruhun bugün nasıl yaşatıldığını anlatacağız. Ayrıca millete, ümmete, insanlığa hizmet etmeyi kendine şiar edinen Akif anlatılacak."

Parmaksız, Çanakkale'ye gelen düşmanların Çanakkale'nin ruhunu düşünemediklerini ifade etti.

Daha sonra akademisyenler Çanakkale ve Mehmet Akif'i ayrıntılı anlatmaya çalıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arü'de 'Çanakkale ve Mehmet Akif' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement